Duidelijkheid bij Fenerbahçe: Koeman niet langer eindverantwoordelijk

Reacties

Fenerbahçe heeft bevestigd dat Ersun Yanal is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Erwin Koeman is niet langer de interim-coach, maar het is niet duidelijk of de Nederlander als assistent-trainer in Istanbul blijft.

Duidelijkheid bij Fenerbahçe: Koeman niet langer eindverantwoordelijk

Koeman vertrok vorige zomer naar Istanbul om de toen aangestelde Phillip Cocu te assisteren bij de Turkse topclub. Cocu werd eind oktober na een erbarmelijke start op non-actief gesteld. Fenerbahçe wees geen vaste opvolger aan, maar schoof Koeman als tijdelijke oplossing door. In eerste instantie had dat nog wel het gewenste effect. In de eerste drie duels met de nieuwe coach werd niet verloren, maar al snel kwam het verval.

De crisisclub staat momenteel op de zeventiende plaats in de Turkse Süper Lig. De achterstand op de top is enorm. Na vijftien speelronden is het verschil met koploper Istanbul Basaksehir negentien punten.

Yanal was in het seizoen 2013/14 al hoofdtrainer bij Fenerbahçe. De 56-jarige Turk was voor het laatst actief bij Trabzonspor, waar hij vorig jaar vertrok. Yanal heeft voor anderhalf jaar getekend. Nog vóór het ontslag van Cocu werd door de Fenerbahçe-aanhang met liederen al gevraagd om de terugkeer van de populaire coach. Onder Yanal werd in 2014 de landstitel gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.