Manu doet Koeman pijn en veroordeelt Fenerbahçe tot degradatieplek

Erwin Koeman heeft met Fenerbahçe zondag een pijnlijke nederlaag geleden. De vicekampioen ging onderuit op bezoek bij degradatiekandidaat Akhisar Belediyespor.

Akhisar Belediyespor
3 - 0
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Donderdag boekte Fener in het Turkse bekertoernooi een succes met een 1-0 zege op tweededivisionist Giresunspor, maar zondag ging het weer mis. De bezoekers hadden zoals wel vaker de laatste weken moeite om kansen te creëren en in de 26ste minuut ging het aan de andere kant mis.

Serginho schoot de bal van flinke afstand op doel, maar keeper Harun Tekin verwerkte hem niet goed. Spits Jeremy Bokila (voormalig AGOVV en Sparta Rotterdam) kreeg de bal prompt voor zijn voeten en kon scoren: 1-0. Akhisar, dat dit seizoen pas drie van zijn veertien competitieduels won en onder de degradatiestreep stond, trok vervolgens terug om de voorsprong te consolideren.

Halverwege de tweede helft bracht de thuisploeg daarom Elvis Manu binnen de lijnen. De voormalig Feyenoorder verving doelpuntenmaker Bokila en moest met zijn snelheid voor gevaar in de counter zorgen. Precies op die manier viel tien minuten voor tijd de 2-0. Manu worstelde zich langs Martin Skrtel en rondde oog in oog met Tekin koeltjes af.

Fenerbahçe kwam die klap niet meer te boven en kreeg in de extra tijd zelfs nog de 3-0 van Adrien Regattin om de oren. Koeman leed zo zijn tweede nederlaag als hoofdtrainer van Fener. Door de verliespartij wordt zijn ploeg bovendien op de ranglijst gepasseerd door Akhisar Belediyespor. Fenerbahçe staat nu zestiende, aan het einde van het seizoen betekent die positie rechtstreekse degradatie.