Slimani goud waard voor Koeman in Turks bekertoernooi

Erwin Koeman heeft met Fenerbahçe een bekerzege geboekt op Giresunspor. De tweededivisionist bleef lang overeind in Istanbul, maar moest in de slotfase alsnog capituleren.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 0
Giresunspor
Giresunspor

Afgelopen maandag pakte Fenerbahçe in de competitie een punt tegen nummer twee Kasimpasa (2-2). Ten opzichte van dat duel voerde Koeman enkele wijzigingen door. Zo kregen Roman Neustädter en Martin Skrtel rust, terwijl Mathieu Valbuena er überhaupt niet bij was.

In de nieuwe samenstelling had Fenerbahçe het niet makkelijk tegen Giresunspor, dat knap stand hield. Het positiespel van de thuisploeg verliep veel te traag om de stugge defensie van de bezoekers kapot te spelen. Het duel in het Sükrü Saracoglustadion leverde dan ook lange tijd geen doelpunten op.

Tien minuten voor tijd kwam de verlossende treffer er alsnog. Islam Slimani kopte in de tachtigste minuut raak uit een hoekschop: 1-0. De Algerijn, die gehuurd wordt van Leicester City, bezorgde Koeman daarmee zijn derde zege als hoofdtrainer van Fenerbahçe. In totaal is de Nederlander in zes van de zeven duels ongeslagen gebleven.

Over twaalf dagen is de return van het tweeluik met Giresunspor in de vijfde ronde van het Turkse bekertoernooi. Zondag wacht voor Fener eerst een uitwedstrijd tegen Akhisarspor, dat een punt minder heeft en zestiende staat.