'Busstraf' voor machteloze Koeman na afgang met Fener

Reacties

Erwin Koeman wil zich niet uitspreken over zijn toekomst. De trainer van Fenerbahçe moest zondag met zijn selectie een ellenlange busreis naar huis maken, als reprimande voor de 3-0 nederlaag bij Akhisar Belediyespor.

'Busstraf' voor machteloze Koeman na afgang met Fener

De afgang tegen de degradatiekandidaat, waarvoor Elvis Manu trefzeker was, zorgt ervoor het elftal van Koeman zelf in de degradatiezone staat. Voorzitter Ali Koç strafte de selectie en technische staf onmiddellijk: de terugvlucht naar Istanbul werd afgeblazen, waardoor Koeman en consorten een busreis van naar verluidt vijfeneenhalf uur hebben afgelegd.

In de reactie van Koeman op de nederlaag viel zijn machteloosheid te lezen. 'Ik kijk altijd positief naar situaties, maar het is nu erg moeilijk voor ons om te winnen', aldus de trainer op de clubsite. 'De uitslag is een schok voor onze spelers, het is tragisch. Ze hebben te veel wedstrijden gespeeld en zijn moe, maar doen er alles aan in het veld. Maar als je geen wedstrijden meer wint, wordt dat ook moeilijk.'

Na het vertrek van Phillip Cocu was Fenerbahçe onder leiding van Koeman drie wedstrijden ongeslagen. Daarna kwam de klad erin, met één zege uit vijf duels (1-0 tegen tweedeklasser Giresunspor in het Turkse bekertoernooi).

Volgens Turkse media is de kans groot dat Koeman ook moet vertrekken. Fenerbahçe speelt donderdag in de Europa League tegen Spartak Trnava, mogelijk zijn laatste duel. 'Ik zeg niets over mijn toekomst. De club zal een besluit nemen over deze situatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.