Duel met Ajax houdt Ditewig én Zwinkels aan de kant

Gino Coutinho verdedigt zaterdag het doel van ADO Den Haag. Als gevolg van het duel met Ajax zijn Barry Ditewig en Robert Zwinkels niet beschikbaar.

Duel met Ajax houdt Ditewig én Zwinkels aan de kant

Zwinkels (foto) moest zondag tijdens de wedstrijd tegen Ajax (0-1) na ruim een uur van het veld. Bij een duel met Luis Suarez raakte de doelman geblesseerd en moest hij zijn plaats onder de Haagse lat overdoen aan Ditewig.

De foto's die zondag werden gemaakt konden geen uitsluitsel geven over de ernst van de blessure. Uit voorzorg kreeg Zwinkels gips aangemeten. Bij een scan op maandag kwam een haarscheurtje aan het licht in zijn spaakbeen.

Zwinkels moet waarschijnlijk vier weken toekijken en mist daardoor de ontknoping van het reguliere seizoen. Mocht ADO Den Haag veroordeeld zijn tot de nacompetitie, dan kan hij zijn rentree maken.

Tegen FC Utrecht ontbreekt ook Ditewig. De doelman hield een schorsing over aan het duel met Ajax. Na een opstootje met Demy de Zeeuw kreeg de vervanger van Zwinkels een rode kaart van scheidsrechter Jan Wegereef.

Hoewel Ditewig de uitsluiting te zwaar vond, accepteerde hij het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB. Die bood een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk aan. Gino Coutinho neemt zondag tegen FC Utrecht de honneurs waar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen