Dubbelslag voor assistkoning Vormer, talentvolle David de MVP van België

Reacties

Ruud Vormer was het voorbije seizoen de beste aangever van de Belgische Pro League. Met liefst veertien assists liet de Nederlander de concurrentie ver achter zich.

Dubbelslag voor assistkoning Vormer, talentvolle David de MVP van België
© Pro Shots

Vrijdagmiddag werd Club Brugge gekroond tot landskampioen en dus mocht Vormer als aanvoerder de trofee thuis al even bescheiden omhoog tillen. De 32-jarige Nederlander was van grote waarde in het binnenhalen van de titel. Hij speelde 27 van de 29 competitieduels, die laatste twee miste hij wegens een knieblessure.

In totaal bereidde Vormer daarin dus liefst veertien doelpunten voor, minstens vijf meer dan alle andere spelers in de Belgische competitie. Vadis Odjidja-Ofoe van AA Gent volgt op gepaste afstand. Europees gezien scoort Vormer ook bijzonder hoog. In de tien sterkste competities leverden alleen Thomas Müller, Jadon Sancho en Kevin De Bruyne meer assists af.

Tegenover dat indrukwekkende aantal assists staat een wat magere doelpuntenproductie. Vormer scoorde het afgelopen seizoen slechts eenmaal, thuis tegen Zulte Waregem. Hans Vanaken was met dertien treffers de man van de doelpunten bij Brugge, maar de Belgische topscorerstitel gaat naar Jonathan David. De Canadese aanvallende middenvelder scoorde achttien keer en had daar minder minuten voor nodig dan Dieumerci Mbokani.

De twintigjarige David was dé sensatie in de Pro League. Naast achttien goals was hij namelijk ook nog eens goed voor acht assists, waarmee hij de MVP van het seizoen is geworden.

Speler Club Goals Assists
1. Jonathan David AA Gent 18 8
2. Dieumerci Mbokani Antwerp 18 6
3. Hans Vanaken Club Brugge 13 3
4. Kaveh Rezaei Charleroi 12 4
5. Ruud Vormer Club Brugge 1 14
6. Lior Rafaelov Antwerp 11 3
7. Michel Vlap Anderlecht 11 2
8. Cyle Larin Zulte Waregem 10 2
9. Igor de Camargo Mechelen 10 2
10. Nacer Chadli Anderlecht 8 4
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.