Liverpool en Manchester City hebben beiden geen fout gemaakt in de Engelse titelstrijd. De ploeg van Jürgen Klopp bleef mede dankzij Virgil van Dijk en Sadio Mané koploper in de Premier League.

Liverpool
5 - 0
Watford
Watford

Nummer zeven Watford kwam er nauwelijks aan te pas op Anfield. De bezoekers kregen vooral geen grip op de rechterflank van Liverpool, waar Mohamed Salah gevaar stichtte met een aantal knappe dribbels en rechtsback Trent Alexander-Arnold met talloze afgemeten voorzetten.

In de negende minuut leverde dat al succes op. Op aangeven van Alexander-Arnold kopte Sadio Mané overtuigend de openingstreffer binnen. Zij waren ook de hoofdrolspelers bij de prachtige 2-0. Na een uitbraak geleid door Salah kwam de bal via Georginio Wijnaldum en Alexander-Arnold bij Mané, wiens aanname niet geweldig was. Mané maakte van de nood een deugd en hakte de bal intuïtief vanaf elf meter langs de uitstormende doelman Ben Foster.

Het moment van de bijzondere hakgoal van Sadio Mané.

Liverpool bleef onverminderd gevaarlijk. Voor rust raakte Salah al de paal en twintig minuten na de pauze viel de beslissing. Divock Origi, de vervanger van Roberto Firmino, zette Daryl Janmaat te kijk en schoot raak in de korte hoek.

In de slotfase zorgde Virgil van Dijk voor een jubelstemming op de tribunes. In minuut 79 kopte hij raak uit een scherp aangesneden vrije trap van Alexander-Arnold en vier minuten later knikte Van Dijk opnieuw binnen op aangeven van Andy Robertson.

Door de overtuigende zege houdt Liverpool concurrent Manchester City op één punt afstand.

Manchester City
1 - 0
West Ham United

Manchester City won namelijk van West Ham United. De ploeg van Pep Guardiola schoot uit de startblokken en kreeg via David Silva een enorme mogelijkheid om al binnen vijf minuten op voorsprong te komen. De Spanjaard tikte de bal op de paal uit een lage voorzet van Kevin De Bruyne. West Ham United overleefde de vroege bestorming.

De spelers van Manchester City bleven de bal geduldig rondspelen, maar creeërden weinig kansen in de fase voor rust en schreeuwden tevergeefs om een strafschop bij een vermeende handsbal van Angelo Ogbonna.

In de tweede helft kreeg City wel een penalty, met dank aan een gouden wissel van Pep Guardiola. Bernardo Silva ging bij zijn eerste actie neer in het strafschopgebied, na contact met Felipe Anderson. Sergio Agüero schoot feilloos de 1-0 binnen vanaf elf meter.

Het moment van (wonderbaarlijk genoeg) de enige treffer van het duel.

Dat zorgde voor opluchting bij The Citizens, die zeer dreigend bleven onder aanvoering van Bernardo Silva en Raheem Sterling. Dat resulteerde niet meer in een tweede doelpunt, maar het gat met Liverpool blijft miniem.