Dubbele versterking voor Eredivisie-debutant Almere City

Reacties

Almere City gaat de selectie versterken met Christopher Mamengi en Yoann Cathline. Het tweetal moet de equipe van trainer Alex Pastoor van een impuls voorzien in het debuutjaar in de Eredivisie.

Dubbele versterking voor Eredivisie-debutant Almere City
© Pro Shots

Mamengi maakt de overstap van Jong FC Utrecht naar Almere. De linksbenige centrale verdediger wist in de Domstad zijn debuut in de Eredivisie niet te maken. Na 85 wedstrijden in de Utrechtse beloftenploeg hoopt de 21-jarige Amersfoorter bij Almere City alsnog op een doorbraak op het hoogste niveau van Nederland. Ook Go Ahead Eagles en Excelsior hadden interesse in de verdediger.

Cathline wordt door De Zwarte Schapen voor een seizoen gehuurd van FC Lorient. De 21-jarige aanvaller, ook begeerd door Toulouse, Auxerre en het Zwitserse Sankt-Gallen, heeft in Frankrijk nog een contract tot medio 2027 en komt op huurbasis naar het Yanmar Stadion. De flankspeler heeft 23 wedstrijden in de Ligue 1 achter zijn naam staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgelopen weekend verloor Almere City in het Yanmar Stadion de openingswedstrijd van het seizoen van FC Twente. De Tukkers keerden met een 1-4 zege terug naar Enschede. Bij Almere City kreeg Damian van Bruggen halverwege de tweede helft de rode kaart voorgehouden in het eerste Eredivisieduel uit de historie van de Flevolanders. Mogelijk maakt Mamengi dus al komende zaterdag zijn debuut voor Almere City. Pastoor en zijn manschappen reizen dan af naar Fortuna Sittard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.