Dubbele teleurstelling voor Neres in povere wedstrijd Brazilië

Brazilië is er zaterdag niet in geslaagd om Panama te verslaan. De formatie van bondscoach Tite speelde gelijk in het oefenduel ter voorbereiding op het toernooi om de Copa América. Ajacied David Neres moest zijn debuut bij de Seleção nog even uitstellen.

Brazilië
Brazilië
1 - 1
Panama
Panama

Neres mocht dromen van een debuut bij Brazilië nadat bondscoach Tite de aanvaller van Ajax voor het eerst had opgenomen in zijn selectie. Dat gebeurde onder andere doordat Real Madrid-ster Vinícius Júnior geblesseerd was geraakt. Het duel met Panama gold als voorbereiding op het toernooi om de Copa América dat in juni begint. Dinsdag oefent Brazilië nog tegen Tsjechië.

Waar Neres op de bank zat, vormden Richarlison, Roberto Firmino en Philippe Coutinho de Braziliaanse aanval. Sterspeler Neymar is nog altijd geblesseerd aan zijn voet en bekeek het duel vanaf de tribune in het Estádio do Dragão van FC Porto. De aanvaller van Paris Saint-Germain zag zijn landgenoten al snel domineren tegen Panama, dat vorig jaar op het WK in Rusland in Groep G drie keer verloor.

De grootste kansen voor Brazilië waren voor Firmino, die over kopte uit een voorzet van Alex Telles, en Arthur, die net naast schoot. Na ruim een half uur haalde Lucas Paquetá wel met succes de trekker over. De middenvelder van AC Milan schoot van dichtbij via de handen van keeper Luis Mejía raak. De voorzet was van Casemiro.

Zo was de ban gebroken, maar lang hield Brazilië de voorsprong niet vast. Na 36 minuten stond het namelijk alweer gelijk. Adolfo Machado scoorde met zijn hoofd uit een vrije trap. Hoewel hij en enkele ploeggenoten buitenspel stonden, werd de goal wel goedgekeurd. Er was immers geen videoscheidsrechter in Porto. Het was voor Brazilië de eerste tegengoal sinds het WK, toen België in de kwartfinale scoorde (1-2 nederlaag). De Brazilianen wonnen na het WK zes oefeninterlands.

In de tweede helft gaf Brazilië gas en dat leverde veel kansen op. Richarlison raakte de lat en Paquetá stuitte op keeper Mejía. De doelman van Panama had later ook een antwoord op inzetten van Casemiro en Richarlison. Casemiro raakte ook nog de lat. Ondertussen zag Neres zijn kans op een invalbeurt afnemen. Tite bracht Everton, Gabriel Jesus en Felipe Anderson in voor Paquetá, Firmino en Arthur en hield de aanvaller van Ajax uiteindelijk negentig minuten op de bank. Het lukte Brazilië niet meer om er 2-1 van te maken.