Dubbele tegenvaller voor Feyenoord in Praag

Feyenoord kan zich donderdagavond verzekeren van de groepswinst in de Conference League, maar het begin van de wedstrijd tegen Slavia Praag verloopt niet volgens plan. De Rotterdammers kregen twee vroege tegenvallers te verwerken.

Slavia Praag
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

In de twaalfde minuut ging het mis achterin bij Feyenoord. Keeper Ofir Marciano (hoofdfoto), vervanger van de positief geteste Justin Bijlow, speelde zacht in op verdediger Tyrell Malacia, die werd afgetroefd door Slavia Praag-verdediger Alexander Bah. Hij kon zo door en afleggen op teamgenoot Peter Olayinka, die de 1-0 intikte.

Tot overmaat van ramp moest enkele minuten later Bryan Linssen het veld verlaten. De spits kon niet verder en werd in de negentiende minuut vervangen door Cyriel Dessers. Linssen was afgelopen weekend nog goed voor twee doelpunten tegen PEC Zwolle en is met acht doelpunten samen met Guus Til topscorer van Feyenoord in de Eredivisie.

Feyenoord heeft aan een gelijkspel in Tsjechië genoeg om groepswinnaar te worden en zich zo te verzekeren van de volgende ronde in de conference League. Volg de restant van het duel in onze VI Live.