Dubbele hoofdrol voor Robben bij ontsnapping Bayern

Reacties

Bayern München is de Bundesliga vrijdag begonnen met een overwinning op 1899 Hoffenheim. Arjen Robben was de hoofdrolspeler in het bijzondere slot van de wedstrijd.

Dubbele hoofdrol voor Robben bij ontsnapping Bayern
Bayern München
Bayern München
3 - 1
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Robben liet in aanloop naar de seizoenstart weten dat hij stond te popelen om weer te beginnen. De 34-jarige aanvaller moest nog even geduld houden, want Robben begon op de bank. Ook Hoffenheim-nieuweling Joshua Brenet stond niet aan de aftrap.

Het Nederlandse tweetal zag dat Bayern na een dominante openingsfase in de 23ste minuut de leiding greep. Thomas Müller kopte vanuit een scherp aangesneden hoekschop van Joshua Kimmich de eerste goal van het Bundesliga-seizoen binnen. Na de openingstreffer kwam Hoffenheim iets beter in de wedstrijd. In minuut 34 kreeg aanwinst Joelinton dé kans op de gelijkmaker na een uitstekend uitgespeelde aanval. Maar de Braziliaan schoot oog in oog met Neuer, die zijn eerste Bundesliga-wedstrijd in elf maanden keepte, onbeheerst naast.

Aan de andere kant stuitte Kingsley Coman drie minuten later na een fraaie actie op Hoffenheim-doelman Oliver Baumann. Het was een van de laatste acties van de Franse aanvaller, die eerder dit jaar al met een zware enkelblessure kampte. Vlak voor rust ging Coman neer, waarna hij al huilend het veld verliet met een op het oog nieuwe kwetsuur aan zijn enkel.

Kingsley Coman verlaat noodgedwongen het veld.
Kingsley Coman verlaat noodgedwongen het veld.

Met Robben als vervanger van Coman in de tweede helft kreeg Bayern het zwaar. De ploeg van Julian Nagelsmann knokte zich in de wedstrijd en kwam in de 58ste minuut langszij: Adam Szalai schoot de bal strak achter Neuer in de lange hoek na een onhandige terugspeelbal van Javi Martínez.

Bayern was na de gelijkmaker met name via Franck Ribéry gevaarlijk. De Fransman versierde in minuut 79 een strafschop na zeer licht contact met Havard Nordtveit. Robert Lewandowski stuitte vanaf elf meter op Baumann, waarna Robben kon juichen na zijn benutte rebound.

Maar volgens de videoarbitrage liep Robben te vroeg in, waardoor Lewandowski op herhaling ging. De spits schoot ditmaal wel feilloos raak. In de tumultueuze slotfase liep scheidsrechter Bastian Dankert voor een tweede keer naar het scherm langs het veld, om de beelden te bekijken van een goal van Müller. Dankert oordeelde dat Müller de bal met de hand binnenwerkte. In de laatste minuut was het Robben die alsnog toesloeg, door op aangeven van Müller het slotakkoord binnen te rammen.

In aanloop naar de eerste speelronde van de Bundesliga beschreef VI de situatie bij de gedoodverfde kampioen van Duitsland en de vijf outsiders voor de titel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.