Dubbele domper voor Lyon tijdens seizoenstart

Reacties

Olympique Lyon is het seizoen in de Ligue 1 begonnen met puntenverlies. Lorient verliet het Stade Gerland met een gelijkspel: 0-0. Daarnaast viel topschutter Alexandre Lacazette geblesseerd uit.

Dubbele domper voor Lyon tijdens seizoenstart

Lyon kende een slechte voorbereiding op dit seizoen. Het verlengde weliswaar de contracten met sterkhouders Alexandre Lacazette (foto) en Nabil Fekir, maar de prestaties vielen tegen. De ploeg verloor oefenduels van FC Sion, PSV, Arsenal (zelfs met 6-0) en Villarreal én de Super Cup tegen Paris Saint-Germain. Alleen van AC Milan werd gewonnen: 2-1.

De nummer twee van vorig seizoen trok die matige lijn zondagavond tegen de nummer zestien van vorig jaar door. Lyon - waar de van Manchester United overgekomen rechtsback Rafael zijn debuut maakte - had weliswaar veel meer balbezit en kansen, maar scoren deed de ploeg van Hubert Fournier niet. Het stuitte keer op keer op Lorient-keeper Benjamin Lecomte.

De laatste hoop op doelpunten vervloog kort voor tijd toen Lacazette - vorig seizoen met 27 treffers topscorer van Frankrijk - geblesseerd het veld verliet, terwijl Lyon al drie keer had gewisseld. Met tien man kon de thuisploeg vervolgens niets meer uitrichten, waardoor het een valse start aan het seizoen beleeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.