Druk op PSG neemt toe: het spel rond Mbappé is in volle gang

Reacties

Bij de beleidsbepalers van Paris Saint-Germain dringt meer en meer het besef door dat Kylian Mbappé niet van plan is zijn contract te verlengen, tenzij akkoord wordt gegaan met speciale voorwaarde. De 22-jarige Fransman wil niet dat een contractverlenging zijn beoogde droomtransfer naar Real Madrid in de weg staat.

Druk op PSG neemt toe: het spel rond Mbappé is in volle gang
© Pro Shots

Bronnen uit Frankrijk en Spanje schetsen een weinig hoopvol beeld voor PSG. Mbappé zou verschillende personen binnen PSG verteld hebben dat hij op dit moment geen nieuw contract wil tekenen, zo meldt L'Équipe. De clubleiding van de Franse grootmacht zou in de voorbije maanden al verschillende keren bij de aanvaller hebben aangeklopt in de hoop zijn ja-woord te krijgen, maar telkens luidde de reactie dat Mbappé nog wil 'reflecteren'.

Het is binnen PSG al langer bekend dat Mbappé vindt dat de selectie versterkt moet worden. Nu rust vrijwel alle druk op de schouders van de steraanvallers en is de ondersteuning van achteruit en vanaf het middenveld onvoldoende. De beleidsbepalers menen dat ze hard bezig zijn de wensen van Mbappé in te willigen. Georginio Wijnaldum is al vastgelegd voor volgend seizoen en Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi en Sergio Ramos moeten de andere aanwinsten worden.

Vanwege die ontwikkelingen is het voor clubpresident Nasser Al-Khelaifi des te frustrerender dat er geen schot in de zaak rond Mbappé zit. Hij zou uit onvrede de leiding over de contractonderhandelingen met Mbappé en diens vertegenwoordigers hebben overgenomen van technisch directeur Leonardo, die flink onder druk staat. De tijd dringt voor PSG: een transfervrij vertrek van de Franse sterspeler dreigt, zijn contract is over een jaar al ten einde.

Real Madrid
In Madrid wordt de situatie nauwlettend gevolgd. Vanuit Real werd onlangs al geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Mbappé, maar toen luidde de reactie vanuit Parijs dat hij niet te koop is. Real-president Florentino Pérez ziet in de Fransman de ster van de toekomst en het is geen geheim dat Real voor Mbappé de club van zijn dromen is. Marca meldt dat er voor Mbappé nog maar twee opties zijn: of zijn contract niet verlengen en over een jaar transfervrij naar Madrid vertrekken, of zijn contract wel verlengen met als garantie dat PSG op termijn meewerkt aan een overstap naar Real voor een redelijke prijs. Met die laatste optie zou Al-Khelaifi minder gezichtsverlies lijden.

Mbappé viert momenteel vakantie na de teleurstellende uitschakeling van Frankrijk op het EK en beseft volgens de verschillende bronnen dat een overstap in deze transferperiode nagenoeg onmogelijk is. Real heeft op dit moment namelijk niet de financiële middelen om hem los te weken bij PSG.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.