Droomweek voor Locadia in Premier League, verrassende nederlaag Spurs

Tottenham Hotspur heeft 2018 zaterdagmiddag in mineur afgesloten. De Londenaren gingen verrassend onderuit tegen Wolverhampton Wanderers. Jürgen Locadia was goud waard voor Brighton & Hove Albion.

Tottenham Hotspur
1 - 3
Wolverhampton Wanderers

Sinds de nederlaag bij Arsenal op 2 december had Tottenham een ijzersterke serie neergezet. In de Premier League won Spurs vijfmaal, terwijl de ploeg van manager Mauricio Pochettino ook uitstekende resultaten boekte tegen Barcelona (Champions League) en Arsenal (League Cup). In de laatste twee wedstrijden scoorde Tottenham elf keer; de vorm was dus goed.

Wolverhampton was zich daarvan bewust en trok zich ver terug. Spurs moest daarom even zoeken, maar uiteraard was het Harry Kane die na 22 minuten het verzet brak. De Engelsman haalde met links van afstand uit en zag zijn schot prachtig in de verre bovenhoek belanden: 1-0. De thuisploeg leek wel tevreden met die minieme voorsprong en liet The Wolves zo langzamerhand terug in de wedstrijd komen.

De promovendus zocht in de tweede helft steeds nadrukkelijker de aanval en sloeg twintig minuten voor tijd toe. Verdediger Willy Boly kopte hard raak uit een corner van João Moutinho: 1-1. Spurs kreeg de knop niet meer om en kreeg in de 83ste minuut de volgende dreun. Raúl Jiménez verschalkte Hugo Lloris met een bekeken schot in de korte hoek: 1-2.

Helder Costa deelde daarna na een snelle counter de genadeklap uit: 1-3. The Wolves bevestigden zo andermaal hun status als reuzendoder. De promovendus speelde dit seizoen al gelijk tegen Manchester City, Manchester United en Arsenal en won zelfs van Chelsea. Tottenham moet pas op de plaats maken in de titelrace, Liverpool kan de voorsprong bij een zege op Arsenal zaterdag vergroten naar negen punten.

Brighton & Hove Albion
1 - 0
Everton
Everton

Na zijn heldenrol tegen Arsenal had Locadia een basisplaats in het Amex Stadium, ook Davy Pröpper stond aan de aftrap bij de thuisploeg. Brighton en Everton maakten er geen spektakelstuk van, maar na 59 minuten was het feest bij het thuispubliek. Een hoekschop belandde via Everton-middenvelder André Gomes prompt voor de voeten van Locadia, die precies op de goede plek stond en van dichtbij uit de draai kon scoren: 1-0.

Everton kwam die klap in het restant van de wedstrijd niet meer te boven en zodoende was Locadia voor de tweede keer in vier dagen tijd de grote man bij Brighton. De 25-jarige Nederlander bezorgde zijn ploeg hoogstpersoonlijk vier belangrijke punten in de felle strijd tegen degradatie.

Watford
Watford
1 - 1
Newcastle United

Daryl Janmaat had voor het eerst sinds september weer eens een basisplaats bij Watford, maar beleefde geen leuke middag tegen zijn oude club. Salomón Rondón kopte na een half uur de openingstreffer binnen. Abdoulaye Doucouré beperkte met zijn gelijkmaker tien minuten voor tijd de schade voor The Hornets.

Fulham
Fulham
1 - 0
Huddersfield Town

Terence Kongolo was de enige Nederlander op het veld in Craven Cottage. Lang leek Huddersfield op weg naar een punt, maar in de extra tijd ging het alsnog mis. Doelman Jonas Lössl had nog een strafschop van Aboubakar Kamara gekeerd, maar werd in de absolute slotfase wel gepasseerd door Aleksandar Mitrovic. De Serviër bezorgde trainer Claudio Ranieri daarmee zijn tweede overwinning als trainer van Fulham.

Leicester City
0 - 1
Cardiff City

Leicester leefde op een roze wolk na knappe zeges op Chelsea en Manchester City, maar verslikte zich in eigen huis tegen Cardiff. James Maddison miste een strafschop en kreeg daar in de 91ste minuut de rekening voor gepresenteerd. Víctor Camarasa maakte de winnende voor de bezoekers uit Wales.