Droomgoal De Bruyne houdt City op koers voor eigen mission impossible

Reacties

Manchester City heeft zich dinsdag zonder problemen geschaard bij de laatste acht in de Champions League. Na minder dan twintig minuten was het beetje hoop voor Borussia Mönchengladbach al compleet vervlogen.

Droomgoal De Bruyne houdt City op koers voor eigen mission impossible
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Gegeven de thuisnederlaag en de kracht van de tegenstander had trainer Marco Rose vooraf de kansen van zijn Borussia Mönchengladbach al gemarginaliseerd. 'Op een topdag, met een 1-0 voorsprong, kan er van alles gebeuren', probeerde de coach niet ook nog het laatste restje hoop op te geven. Maar zijn woorden hadden veel weg van het gooien van de handdoek nog voordat zijn ploeg de ring was ingegaan.

In het eerste kwartier werd het gelijk van Rose bevestigd. Een heerlijke goal van Kevin De Bruyne – hij knalde de bal met links raak – vormde in de twaalfde minuut het bewijs voor zowel de suprematie van Man City als de mission impossible voor Gladbach. Zes minuten later sneden The Citizens door het hart van de Duitse defensie. Ilkay Gündogan rondde het beheerst af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De middenvelder werd met zijn goal de meeste productieve Duitser in buitenlandse dienst in de Champions League. Met negen doelpunten voor Man City loste hij Lukas Podolski af. Die had namens Arsenal acht keer gescoord op het miljardenbal.

Borussia Mönchengladbach, dat de laatste weken in eigen land tegenvaller na tegenvaller incasseert, stribbelde nog af en toe wat tegen in de wedstrijd die al beslist was. Dankzij knappe reddingen van Yann Sommer bleef de Duitsers meer schade bespaard.

Man City zette zo zoals verwacht een volgende stap op weg naar de mogelijke quadruple, al is dat volgens manager Pep Guardiola simpelweg onmogelijk. 'Vier titels is een utopie', zei Spanjaard over de eigen mission impossible van zijn ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.