Droomdebuut: 21-jarige Tunesiër helpt Juventus naar kwartfinale

Reacties

Na Internazionale, AC Milan en Napoli heeft ook Juventus zich geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia. Juventus had verlenging nodig tegen Genoa, maar daarin was het de 21-jarige debutant Hamza Rafia die de winnende goal maakte. 

Droomdebuut: 21-jarige Tunesiër helpt Juventus naar kwartfinale
© Pro Shots
Juventus
Juventus
nv
3 - 2
Genoa
Genoa

Juventus begon het bekerduel in elk geval zonder Matthijs de Ligt. De Oranje-international is positief getest op het coronavirus. Andrea Pirlo had echter nog meer wijzigingen in petto nadat drie dagen geleden Sassuolo nog met 3-1 werd verslagen. De coach van Juventus hoopte dat de achtste finale tegen Genoa, waar Kevin Strootman nog niet bij de selectie zat, ook gewonnen kon worden met onder anderen Cristiano Ronaldo en Leonardo Bonucci op de bank. Paulo Dybala (blessure), Alex Sandro en Juan Cuadrado (beiden positief getest) waren ook niet van de partij. Die lijst afwezigen zorgde voor het debuut van de twintigjarige Braziliaan Wesley.

Álvaro Morata was wel van de partij en de Spanjaard leek na 23 minuten al voor de beslissing te zorgen. De Spanjaard maakte op aangeven van Dejan Kulusevski de 2-0 voor Juventus nadat Kulusevski na negentig seconden zelf al de 1-0 had verzorgd. Een droomstart dus voor Juventus, dat de kwartfinale van het Coppa Italia-toernooi al razendsnel in het vizier had.

Dat vizier werd in het vervolg echter toch nog een stuk waziger. Genoa legde zich niet neer bij een kansloze avond in Turijn en het was voormalig Heracles-speler Lennart Czyborra die met een rake duikkopbal de aansluitingstreffer maakte in de 28ste minuut. Het was pas zijn eerste goal sinds zijn vertrek van Almelo naar Italië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust betraden Adrien Rabiot, Bonucci en Danilo het veld, maar het was toch echt Genoa dat een kwartier voor tijd scoorde. Filippo Melegoni maakt er 2-2 van. Ronaldo moest zodoende twee minuten voor tijd alsnog aan de bak, maar hij kon een verlenging niet voorkomen.

De Portugees had zodoende de tijd om in de verlenging alsnog de held van de avond te worden, maar die eretitel was voor iemand anders weggelegd. En wel voor een debutant: de 21-jarige Tunesische middenvelder Hamza Rafia, die in de zomer van 2019 de overstap maakte van Olympique Lyon naar Turijn. Hij zorgde vlak voor het einde van de eerste helft in de verlenging voor de grote opluchting bij Pirlo en consorten. Rafia, toch al goed voor zeven interlands voor Tunesië, schoot Juventus bij zijn debuut naar de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia. Daarin wacht een duel met Sassuolo of SPAL voor Juventus.

Napoli
Napoli
3 - 2
Empoli
Empoli

Eerder op de woensdag plaatste Napoli zich ook al voor de kwartfinale. De Napolitanen versloegen Empoli, de nummer één van de Serie B, in een doelpuntrijk duel. Er vielen liefst vijf goals. Na 68 minuten had Nedim Bajrami verrassend twee keer gescoord namens de bezoekers, waarmee hij zorgde voor een 2-2 tussenstand. Voor Napoli hadden Giovanni Di Lorenzo en Hirving Lozano al gescoord in de eerste helft. Lozano verzorgde niet alleen een van de twee goals, maar verzorgde ook de assist bij de goal van Di Lorenzo. Uiteindelijk hoefde Napoli, in tegenstelling tot AC Milan en Internazionale, niet te verlengen. Andrea Petagna maakte in het laatste kwartier de winnende treffer voor Napoli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.