Droom komt uit voor Davies: 'Ik had het niet mogen redden'

Reacties
Droom komt uit voor Davies: 'Ik had het niet mogen redden'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Voor Alphonso Davies komt een droom uit nu hij met Canada meegaat naar het WK in Qatar. De 22-jarige vleugelverdediger is een van de sterren in de selectie, die zondag officieel bekend werd gemaakt door bondscoach John Herdman.

'Laat niemand je vertellen dat je dromen niet realistisch zijn', schreef Davies nadat de selectie van Canada zondag bekend werd. De linksback van Bayern München speelt sinds 2019 bij de Duitse club en legde een bijzondere weg af. Davies werd geboren in een vluchtelingenkamp in Ghana en verhuisde toen hij vijf jaar was met zijn gezin naar Canada.

'Een jongen geboren in een vluchtelingenkamp had het niet mogen redden, maar we gaan naar het WK', jubelde Davies. 'Blijf dromen, blijf bereiken.' Voor Canada wordt het de eerste WK-deelname sinds de editie van 1986 in Mexico.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Canada
Meer over Canada
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.