Willem II is vrijdagavond tegen alweer de achttiende competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. Go Ahead Eagles toonde zich in eigen huis uiterst effectief en houdt zijn Europese droom daarmee in leven.

Go Ahead Eagles
4 - 0
Willem II
Willem II

Na een teleurstellend gelijkspel tegen AZ (de 2-2 viel immers pas in blessuretijd) en een 2-0 nederlaag tegen Feyenoord had Kevin Hofland ongetwijfeld goede hoop dat hij vrijdag zijn eerste zege kon boeken als coach van Willem II. Zijn ploeg begon in Deventer ook wel aardig en kreeg de eerste mogelijkheden. Niet voor het eerst dit seizoen ging het voor Willem II echter mis uit een standaardsituatie. En eenmaal op achterstand voelden de fans van de Tricolores de bui alweer hangen.

Isac Lidberg was de man die namens Go Ahead de score opende. Na een kopbal van Joris Kramer ontstond er een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Willem II en Lidberg kwam, in twee instanties, als winnaar uit de onvervalste scrimmage (zie video onder). Kort hierna verdubbelde Iรฑigo Cรณrdoba de voorsprong. De clubtopscorer verlengde een schot van Ragnar Oratmangoen met het hoofd en liet Willem II-doelman Timon Wellenreuther daarmee kansloos.

Willem II gaf zich niet zomaar gewonnen. De bezoekers kwamen goed uit de kleedkamer voor de tweede helft en dat leverde ook mogelijkheden op. Dat Willem II niet scoorde kwam door een gebrek aan scherpte รฉn door geweldig keeperswerk van Andries Noppert. De doelman van Go Ahead voorkwam met een katachtige reactie een zeker lijkend doelpunt van Jizz Hornkamp en hield de marge op twee.

Die marge werd twintig minuten voor tijd uitgebouwd naar drie, toen Ogechika Heil de bal in de verre hoek schoof. Voor Go Ahead was dit het eerste gevaarlijke moment van de tweede helft en dat vertelde alles over het verschil tussen de twee ploegen in deze wedstrijd. Uit een hoekschop werd het ook nog 4-0, door Marc Cardona. Zo werd het opnieuw een zeer pijnlijke avond voor Willem II.

Waar er zorgen zijn in Tilburg, daar is het feest in Deventer. Go Ahead staat na de zege van vrijdagavond in punten gelijk met nummer acht FC Groningen, dat zondag nog wel in actie komt tegen SC Heerenveen, en blijft meedoen om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. Willem II dreigt dit weekend juist onder de degradatiestreep terecht te komen.