Droevig carrière-einde dreigt voor voormalig Bundesliga-topscorer Meier

Reacties

Eintracht Frankfurt moet het weer lang zonder aanvoerder en clubicoon Alexander Meier doen. De 34-jarige Duitser wordt dinsdag geopereerd aan zijn rechtervoet. Het zou wel eens het einde van zijn carrière kunnen betekenen.

Droevig carrière-einde dreigt voor voormalig Bundesliga-topscorer Meier

Meier is met recht een clubicoon te noemen. Frankfurt nam de spits in 2004 op huurbasis over van Hamburger SV, een jaar later maakte hij de definitieve overstap. Sindsdien speelde hij 378 officiële duels, waarin hij 136 keer scoorde. Hoogtepunt was het seizoen 2014/15. Meier kroonde zich met negentien competitietreffers tot topscorer van de Bundesliga en hield onder anderen Arjen Robben en Robert Lewandowski onder zich.

Ook in de seizoenen daarna was Meier belangrijk, maar steeds meer kampte de boomlange spits met fysieke ongemakken. Het afgelopen seizoen kwam hij tot slechts 21 optredens vanwege een hakblessure. Wel kwam hij nog in actie in de finale om de DFB-Pokal tegen Borussia Dortmund, maar de 34-jarige spits kon niet voorkomen dat BVB er met de prijs vandoor ging.

Alexander Meier in betere tijden: tijdens zijn beste seizoen voor Frankfurt.
Alexander Meier in betere tijden: tijdens zijn beste seizoen voor Frankfurt.

Die wedstrijd zou wel eens de laatste in de loopbaan van Meier kunnen zijn geweest. Dit seizoen sukkelt de ervaren frontman al weken met een voetblessure en speelde hij nog geen seconde. Zijn kwetsuur bleek uiteindelijk dusdanig ernstig dat de spits toch geopereerd moet worden, zo maakte Frankfurt maandag bekend. Dinsdag gaat Meier onder het mes.

Daarmee wordt een risico genomen, zo realiseert de club zich. Meier, wiens contract komende zomer afloopt, is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. Duidelijk is dat het om een absentie van meerdere maanden gaat. Het is zeer de vraag of hij daarna zijn oude niveau nog zal halen. 'Ik ben diep geshockeerd', vertelt directeur Fredi Bobic op de clubsite.

'We gaan alles binnen onze macht doen om hem te steunen. Hij is onze captain en heeft veel voor de club betekend. We gaan er met zijn allen hard aan werken zodat hij zijn rentree nog kan maken in ons stadion.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.