Drie Nederlanders genomineerd voor de Premier League Hall of Fame

Reacties

De Premier League heeft 25 nieuwe spelers genomineerd voor een plaatsje in de zogeheten Hall of Fame. Ruud van Nistelrooij, Robin van Persie en Edwin van der Sar horen bij de kanshebbers.

Drie Nederlanders genomineerd voor de Premier League Hall of Fame
© Pro Shots

De Premier League begon vorig jaar met het vullen van de Hall of Fame. Daarin worden spelers geëerd die exceptionele dingen hebben laten zien op het veld en een significante bijdrage hebben geleverd aan de competitie, sinds die in 1992 in leven werd geroepen. Het is de hoogste individuele eretitel voor oud-spelers van de Premier League.

Tot nu toe bestaat de Hall of Fame uit tien spelers: Alan Shearer, Thierry Henry, Eric Cantona, Roy Keane, David Beckham, Dennis Bergkamp, Frank Lampard, Steven Gerrard, Patrick Vieira en Wayne Rooney. Dit kalenderjaar kunnen daar nog zes spelers bij komen. Van Nistelrooij, Van Persie en Van der Sar maken dus kans om na Bergkamp de tweede Nederlander in de lijst te worden, maar de concurrentie is stevig.

Van Nistelrooij speelde tussen 2001 en 2006 in totaal 150 Premier League-duels voor Manchester United, waarin hij liefs 95 keer scoorde. Hij pakte met United vier prijzen, waarvan één landstitel. Van der Sar speelde van 2001 tot 2011 op het hoogste niveau in Engeland, eerst voor Fulham en daarna eveneens voor Man United. De doelman werd viermaal kampioen en won in 2008 de Champions League met The Red Devils.

Van Persie speelde het grootste gedeelte van zijn Premier League-loopbaan voor Arsenal, maar zijn enige landstitel in Engeland pakte hij in 2013 bij United. Van Persie maakte 144 doelpunten in de Premier League, daarmee staat hij dertiende op de lijst van topscorers aller tijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.