Drie Nederlanders aan de aftrap in Camp Nou bij Barcelona - Man Utd

Reacties

Er staan donderdagavond drie Nederlanders in het veld bij het eerste Europa League-duel tussen Barcelona en Manchester United. Bij de Catalanen verschijnt Frenkie de Jong aan de aftrap, bij de ploeg van Erik ten Hag staan Tyrell Malacia en Wout Weghorst in de basis.

Drie Nederlanders aan de aftrap in Camp Nou bij Barcelona - Man Utd
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 2
Manchester United
Manchester United

Zondag was dat tegen Leeds United ook al het geval, maar de verwachting was dat Weghorst nu mogelijk uit het elftal zou verdwijnen voor de goed ingevallen Alejandro Garnacho. Ten Hag houdt echter vast aan de dertigjarige spits, die sinds zijn komst in januari op huurbasis van Burnley (mede door de blessure van Anthony Martial) vrijwel alles speelt.

Casemiro keert ook terug in het elftal, nadat hij in de Premier League drie duels geschorst was, en vormt het middenveld met landgenoot Fred. Achterin voert Ten Hag ook een wijziging door. Aaron Wan-Bissaka start als rechtsback in plaats van Diogo Dalot. Malacia behoudt zijn basisplaats als linksback, Luke Shaw start centraal achterin. Lisandro Martínez is geschorst.

Bij Barcelona komt Ten Hag met De Jong een oude bekende van zijn periode bij Ajax tegen. De Oranje-international vormt het middenveld met Franck Kessié en Pedri, omdat Sergio Busquets nog geblesseerd is. Dat geldt achterin ook voor Andreas Christensen, waardoor Marcos Alonso start. Als linksback krijgt Jordi Alba de voorkeur boven Alex Balde.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Marcos Alonso, Jordi Alba; Pedri, Frenkie de Jong, Kessié; Raphinha, Lewandowski, Gavi.

Opstelling Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Malacia; Fred, Casemiro; Sancho, Bruno Fernandes, Rashford; Weghorst.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.