Drie miljoen voor tien dagen: Sporting op de blaren na bliksemontslag Mihajlovic

Reacties

De trainersklus van Sinisa Mihajlovic bij Sporting Portugal is niet de meest succesvolle, maar zeker zijn meest lucratieve baan gebleken. Aan een dienstverband van tien dagen heeft de Serviër volgens de berichtgeving van A Bola een bedrag van drie miljoen euro overgehouden.

Drie miljoen voor tien dagen: Sporting op de blaren na bliksemontslag Mihajlovic
© Pro Shots

Mihajlovic, de huidige coach van Bologna, werd op 18 juni 2018 aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Sporting. De voorzitter die hem had aangetrokken, Bruno de Carvalho, werd een paar dagen na zijn komst echter weggestemd. En de opvolger van Carvalho, Sousa Cintra, zag een samenwerking met Mihajlovic niet zitten. Een van de eerste beslissingen die Cintra nam als president was de voormalig verdediger de laan uitsturen.

Mihajlovic was op dat moment pas tien dagen in dienst van Sporting en had nog geen enkele training geleid, laat staan een wedstrijd. José Peseiro werd aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer, maar Sporting was niet zomaar van Mihajlovic af. De Portugese club weigerde vanwege de bestuurswisseling om een ontslagpremie te betalen en Mihajlovic stapte naar de rechter.

Een kleine twee jaar na dato is er een uitspraak gedaan. De rechter heeft Mihajlovic in het gelijk gesteld en Sporting verzocht om een schadevergoeding van liefst drie miljoen euro over te maken. Volgens A Bola is dit bedrag inmiddels overgemaakt en kan Mihajlovic, die in januari 2019 begon aan zijn tweede periode als hoofdtrainer van Bologna, nu toch met een goed gevoel terugkijken op zijn eigenlijk nooit begonnen Portugese avontuur.

Mihajlovic maakte vorig jaar bekend aan een agressieve vorm van leukemie te lijden. In oktober onderging hij een beenmergtransplantatie en in januari een antivirale therapie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.