Drie jaar na transfer debuteren: het aparte pad van een Arsenal-aanwinst

Reacties

Voor William Saliba komt zijn langverwachte debuut in de Premier League steeds dichterbij. Volgens Engelse media heeft Arsenal-manager Mikel Arteta in zijn basisploeg voor de uitwedstrijd tegen Crystal Palace plek voor de 21-jarige Fransman, die in 2019 al voor dertig miljoen euro werd gekocht.

Drie jaar na transfer debuteren: het aparte pad van een Arsenal-aanwinst
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 2
Arsenal
Arsenal

Saliba kwam destijds over van Saint-Étienne. Toenmalig Arsenal-coach Unai Emery oordeelde dat de tiener toen nog niet klaar was voor Premier League-voetbal. Besloten werd om Saliba nog een seizoen op huurbasis te laten rijpen bij Saint-Étienne. In de zomer van 2020 keerde de centrumverdediger terug in Noord-Londen om voor zijn kans te gaan. Hij speelde in de eerste helft van het seizoen 2020/21 niet één keer voor The Gunners en werd halverwege dat seizoen voor een halfjaar verhuurd aan OGC Nice.

Een jaar geleden werd Saliba in de voorbereidingsperiode opnieuw te licht bevonden voor speeltijd bij Arsenal. De Engelse grootmacht liet de jongeling vertrekken naar Olympique Marseille, waar zijn ontwikkeling in een stroomversnelling kwam. Saliba speelde sterk bij de nummer twee van Frankrijk, debuteerde in maart voor de Franse nationale ploeg en werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Ligue 1.

Arteta zei onlangs tegenover de Engelse pers over Saliba: 'Met wat ik gezien heb van William in de laatste weken, ben ik er zeker van we de juiste beslissing hebben gemaakt door hem aan Marseille te verhuren. Hij had een podium nodig en dat konden wij hem nog niet bieden. De club heeft flink geïnvesteerd in William een paar jaar geleden omdat de potentie zichtbaar was. We moesten hem een pad bieden zodat hij kon groeien en nu lijkt hij er klaar voor. Ik ben erg blij met hoe hij zich heeft aangepast nadat hij weer een jaar in Frankrijk heeft gespeeld.'

Verwachte opstelling Arsenal: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Partey, Xhaka; Saka, Ødegaard, Martinelli; Jesus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.