Drie ex-Eredivisionisten helpen Celta de Vigo aan zege op Osasuna

Celta de Vigo won zondag overtuigend met 0-3 bij Osasuna en alle treffers hadden een Eredivisie-tintje. Jørgen Strand Larsen, Luca de la Torre en Anastasios Douvikas waren trefzeker.

Osasuna
Osasuna
0 - 3
Celta de Vigo

Celta de Vigo kent een bijzonder moeizaam seizoen in La Liga. De ploeg bevindt zich in de degradatiezone en kon een overwinning op het hoger geplaatste Osasuna dan ook goed gebruiken. In de eerste helft kwam Celta in een mum van tijd op een 0-2 voorsprong.

Eerst was het Strand Larsen die na twintig minuten met rechts fraai raakschoot en een minuut later zorgde voormalig Heracles Almelo-middenvelder De la Torre op aangeven van Strand Larsen direct ook voor de 0-2.

In de tweede helft trachtte Osasuna in eigen huis om terug in de wedstrijd te komen, maar in de absolute slotfase zorgde invaller Douvikas voor de beslissing. De voormalige doelpuntenmachine van FC Utrecht liep uit een counter een perfecte voorzet van Jailson tegen de touwen.

Celta de Vigo kan door de overwinning weer enigszins ademhalen in de Spaanse competitie. De ploeg van trainer Rafael Benítez klimt met de zege naar de zestiende plaats en kan heel voorzichtig omhoog kijken.