Dreun voor Atalanta: absolute sterspeler dreigt PSG te missen

Reacties

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini vreest dat hij de rest van het seizoen niet meer kan beschikken over Josip Ilicic. De Sloveen was bezig aan een indrukwekkend seizoen, maar kampt met een zware enkelblessure.

Dreun voor Atalanta: absolute sterspeler dreigt PSG te missen
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 2
PSG
PSG

'Ilicic is van fundamenteel belang voor ons. Het was zijn seizoen, tot het in maart werd stopgezet. Hij was niet te stoppen, zowel in de Serie A als in Europa', looft Gasperini zijn sterspeler bij Sky Italia. 'Dit is net alsof Juventus Paulo Dybala moet missen, of dat Lazio Ciro Immobile moet missen', zegt de Italiaan, die dinsdag voor de vijfde wedstrijd op rij geen beroep kon doen op Ilicic.

De 32-jarige linkspoot was inderdaad bezig aan het seizoen van zijn leven. In de Serie A was hij met vijftien goals en vijf assists van onschatbare waarde, daar zaten bovendien een aantal buitengewoon mooie doelpunten bij. Maar zijn prestaties in de achtste finales van de Champions League waren nog specialer. In de return van het tweeluik met Valencia scoorde hij vier keer, terwijl hij in het heenduel ook al gescoord had. Alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kregen het ooit voor elkaar om vijf keer te scoren in één Champions League-tweeluik.

Paris Saint-Germain leek voor de kwartfinales halverwege augustus dan ook zijn borst nat te kunnen maken voor de man in vorm, maar de Fransen komen waarschijnlijk goed weg. 'Ilicic is voorlopig niet inzetbaar en hoe langer dat duurt, hoe kleiner de kans dat we hem nog kunnen gebruiken in de Champions League. Het zal heel moeilijk worden om hem nog speelklaar te krijgen', vertelt Gasperini.

Overigens moet ook PSG waarschijnlijk één van zijn sterspelers missen. De club uit Parijs maakte maandag bekend dat Kylian Mbappé er drie weken uit ligt met zijn enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.