'Drenthe kan in januari stap hogerop maken in Spanje'

Reacties

Royston Drenthe wisselt in januari mogelijk van club. Real Murcia zou de 34-jarige middenvelder willen overnemen van Racing Murcia, waar de enkelvoudig international nog vastligt tot medio 2023.

'Drenthe kan in januari stap hogerop maken in Spanje'
© Pro Shots

Dat meldt het in Murcia gevestigde radiostation Onda Regional. Volgens de berichtgeving is Drenthe dicht bij een winterse overstap naar Real Murcia, dat uitkomt in de Segunda División RFEF (vierde niveau). Als de onderhandelingen geen problemen opleveren, neemt de club hem op huurbasis over van Racing Murcia, dat een niveau lager uitkomt in de Tercera División RFEF.

Drenthe zou bij de stadgenoot voor de nodige ervaring moeten zorgen in de jacht op promotie naar het derde niveau in Spanje, de Primera División RFEF. Vorig seizoen keerde de ex-speler van Feyenoord en Real Madrid terug in Spanje toen hij speler was van Kozakken Boys. Namens Racing Murcia was Drenthe goed voor zeven goals in negentien duels, dit seizoen scoorde hij een keer in dertien wedstrijden.

Het maakt nog maar eens duidelijk dat Drenthe bezig is aan zijn tweede jeugd, al is dat op een niveau lager dan aan het begin van zijn stormachtige loopbaan. In 2007 verdiende de Rotterdammer als grote uitblinker op het EK Onder-21 een miljoenentransfer naar Real Madrid, maar zijn echte doorbraak bij De Koninklijke bleef uit. Daarna volgde een zwerftocht langs tal van obscure clubs.

Spelersprofiel

R. Drenthe


Geboortedatum:
8 april 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,67 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Kozakken Boys
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Drenthe
Meer over R. Drenthe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.