Dramatische avond voor Roma: twee keer rood en Dybala geblesseerd

AS Roma heeft flinke schade opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. Het team van José Mourinho eindigde de wedstrijd in het eigen Stadio Olimpico met een negental.

AS Roma
AS Roma
1 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Even leek het een zorgeloze avond te worden voor de Romeinen. Romelu Lukaku opende namelijk in de vijfde minuut al de score. De Belg kopte raak na geweldig voorbereidend werk van Paulo Dybala. De Argentijn verzorgde met buitenkant links misschien wel zijn mooiste assist van het seizoen.

Halverwege de eerste helft werd het even stil in Olimpico. Plotseling waren er zorgen rond Dybala. De sterspeler greep naar zijn bovenbeen na een duel met Arthur Melo. De aanvaller kon niet verder en werd vervangen door Sardar Azmoun. Als het daadwerkelijk gaat om een spierblessure, moet gevreesd worden dat Roma de Argentijn minstens een paar weken moet missen. Dybala zou dan ook het duel met zijn oude club Juventus (30 december) missen.

Mourinho kan in de komende Serie A-wedstrijd tegen het Bologna van man in vorm Joshua Zirkzee in ieder geval ook geen beroep doen op Romelu Lukaku. De Belg kreeg zondagavond in de 87ste minuut direct rood voor een onbesuisde tackle die hij op eigen helft inzette in de buurt van de zijlijn. Christian Kouamé was het slachtoffer. Uit die overtreding sprak veel frustratie, frustratie die ongetwijfeld te maken had met hoe Roma de voorsprong uit de handen had laten glippen. Nicola Zalewski had in de 64ste minuut al rood gekregen na twee keer geel, waarna Fiorentina-verdediger Lucas Martínez Quarta met een kopbal voor de gelijkmaker had gezorgd (1-1).

Roma kwam met negen tegen elf in de extra tijd logischerwijs onder druk te staan, maar Fiorentina kon het verschil niet meer maken. Roma, waar Rick Karsdorp negentig minuten reserve was, staat met evenveel punten als Bologna vierde. Fiorentina draait ook mee in de subtop.