Dramatisch Real Madrid sluit rampseizoen in stijl af

Reacties

Real Madrid heeft het seizoen 2018/19 zondag afgesloten met een bloedeloze vertoning en nederlaag tegen Real Betis. In eigen huis imponeerde het team van trainer Zinedine Zidane geen moment en sloot het een teleurstellende jaargang in stijl af.

Dramatisch Real Madrid sluit rampseizoen in stijl af
Real Madrid
Real Madrid
0 - 2
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Zidane voerde enkele wisselingen door ten opzichte van de smadelijke nederlaag bij Real Sociedad, een week geleden. Zo mocht Keylor Navas plaatsnemen onder de lat en kregen Federico Valverde, Marcos Llorente en Vinícius Júnior een basisplaats tegen Betis.

Voor rust hield het niet over in Madrid. Giovani Lo Celso kopte in de handen van doelman Navas en Marc Bartra probeerde het met een schot, maar vond eveneens de keeper op zijn weg. De beste mogelijkheid was voor Karim Benzema, die uit de kluts de paal raakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Madrid ving de slotwedstrijd van het seizoen aan in de wetenschap dat terreinwinst of -verlies niet meer tot de mogelijkheden behoorde, terwijl voor Betis ook niets meer dan een eindklassering in de middenmoot lonkte. De bezoekers oogden echter een stuk feller en beloonden zichzelf een kwartier na rust.

Andrés Guardado werd aan de linkerkant weggestuurd en was Raphaël Varane te slim af, waarna hij prima voorzette richting de tweede paal. Daar had Nacho Fernández niet in de gaten dat Loren Morón nog in zijn rug was meegelopen: de spits maakte het prima af en zette Real Madrid op achterstand.

Bijna viel ook direct de 0-2, maar Navas greep goed in op een leep schot van Lo Celso. Behoudens een gevaarlijk moment met Vinícius Júnior was Real Madrid nauwelijks voorin te vinden en ook de komst van Marco Asensio en Isco veranderde daar niets aan.

Een wissel van Zidanes collega bij de tegenstander sorteerde wél effect. Amper zeven minuten nadat trainer Quique Setién met Jesé Rodríguez vers bloed had ingebracht, gooide Jesé de wedstrijd op slot. Junior Firpo ontving een slimme pass van Lo Celso en vond Jesé, die de bal in het dak van het doel schoot en zijn oude club zo pijn deed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De zege van Betis in Madrid brengt de club in de eindrangschikking in punten gelijk met Alavés en Real Sociedad. Omdat het onderlinge resultaat tegen Sociedad beter is en Betis een beter doelsaldo kan overleggen dan Alavés finisht het als negende.

Real Madrid sluit het seizoen af met een - naar de maatstaven van de club - bijzonder hoog aantal nederlagen: twaalf. De laatste keer dat de club dat meemaakte was in het seizoen 1998/99. Het recordaantal verliespartijen dat De Koninklijke neerzette in een seizoen op het hoogste niveau in Spanje was dertien, in het seizoen 1973/74.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.