Drama voor Swansea in degradatiestrijd: einde seizoen Fer én Bony

Reacties

Swansea City heeft bijzonder slecht nieuws gekregen van de medische staf. De Premier League-club moet de strijd tegen degradatie voortzetten zonder Leroy Fer en Wilfried Bony.

Drama voor Swansea in degradatiestrijd: einde seizoen Fer én Bony

Beide spelers zijn door zware blessures maanden uitgeschakeld. In het duel met Leicester City, dat in 1-1 eindigde, moest Fer al in de eerste helft per brancard het veld verlaten. De 28-jarige middenvelder heeft zijn achillespees afgescheurd en moet een operatie ondergaan. In negentien Premier League-optredens was de ex-Feyenoorder dit seizoen één keer trefzeker.

Ook voor ex-Vitessenaar Bony was er dus erg slecht nieuws. De Ivoriaanse spits stond pas net op het veld toen hij verkeerd terecht kwam na een luchtduel. Hoewel de 29-jarige aanvaller het duel uitspeelde, verliet hij het King Power Stadium met een ingepakte knie. Hij heeft zijn achterste kruisband gescheurd, zo maakte de club zondagmiddag bekend.

The Swans verzamelden in 26 duels 24 punten en staan daarmee op de zeventiende plaats, wat aan het einde van het seizoen net genoeg zou zijn voor handhaving. Stoke City en Huddersfield Town hebben evenveel punten, maar een minder doelsaldo waardoor zij wel in de gevarenzone staan. Hekkensluiter West Bromwich Albion heeft vier punten minder dan Swansea City. Onder leiding van manager Carlos Carvalhal, die eind december werd aangesteld, was de ploeg wel aan een opmars bezig. Eerder won de formatie uit Wales al van Liverpool (1-0) en Arsenal (3-1), waardoor het de laatste plek al verliet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.