Fer en Van der Hoorn zetten opmars voort, spektakel bij Southampton

Swansea City heeft zaterdag de opmars in de Premier League een vervolg gegeven met een gelijkspel tegen Leicester City. Ook Southampton deed goede zaken met een overwinning op hekkensluiter West Bromwich Albion.

Leicester City - Swansea City 1-1
Met Mike van der Hoorn en Leroy Fer in de basis heeft Swansea City een punt gepakt tegen Leicester City. Na zeventien minuten kwamen The Foxes op voorsprong door een doelpunt van Jamie Vardy op aangeven van Kelechi Iheanacho. De Engelse spits moest het zonder de andere smaakmaker van Leicester doen op deze zaterdagmiddag. Riyad Mahrez verscheen na zijn afgeketste transfer naar Manchester City namelijk niet meer op de training van de kampioen van het seizoen 2015/16.

Na de pauze kwamen The Swans langszij. Federico Fernández kopte raak uit een corner. In het restant van de tweede helft scoorden beide ploegen niet meer. Swansea staat na het gelijkspel net boven de degradatiestreep. Eerder won de formatie uit Wales al van Liverpool (1-0) en Arsenal (3-1). Luciano Narsingh bleef negentig minuten op de bank, Fer moest na 36 minuten het veld ruimen met een blessure.

West Bromwich Albion - Southampton 2-3
Southampton heeft met Wesley Hoedt in de basis een spectaculaire en broodnodige overwinning geboekt in de Premier League. Ahmed Hegazy brak uit een corner de ban namens West Bromwich Albion. Vervolgens sloegen The Saints drie keer toe. Mario Lemina bracht Southampton langszij met een schitterende afstandspegel. Een goal van Jack Stephens en een vrije trap van James Ward-Prowse zetten Southampton op een 1-3 voorsprong. José Salomón Rondón bracht de spanning een kwartier voor tijd terug met een doelpunt via zijn schouder. Southampton slaagde er uiteindelijk in om de overwinning over de streep te trekken. The Saints staan nu twee punten los van de degradatiezone, terwijl WBA hekkensluiter blijft.

AFC Bournemouth - Stoke City 2-1
Nathan Aké en Erik Pieters stonden tegenover elkaar op Dean Court; Ibrahim Afellay en Bruno Martins Indi ontbraken aan de kant van The Potters. Zonder de twee Nederlanders begon Stoke nog wel zo goed aan het lastige uitduel, want Xherdan Shaqiri kopte al in de vijfde minuut een voorzet van Papa Ndiaye binnen. In de tweede helft draaide Bournemouth de rollen echter om: Joshua King kreeg de bal twintig minuten voor tijd toevallig voor zijn voeten en bracht de score terug in evenwicht (1-1), voordat Lys Mousset negen minuten later uit een vrije trap van Jordon Ibe de 2-1 binnen kopte. Bournemouth is nu al zeven competitieduels op rij ongeslagen en staat knap negende.

Brighton & Hove Albion - West Ham United 3-1
Voor West Ham United ging het na zes competitiewedstrijden zonder nederlaag mis tegen Brighton & Hove Albion. Davy Pröpper deed weer negentig minuten mee bij The Seagulls, waar Jürgen Locadia nog niet fit genoeg was voor zijn debuut, en zag Glenn Murray al in de achtste minuut de score openen. Javier Hernández maakte na een knappe combinatie met João Mário nog wel de gelijkmaker voor West Ham, maar José Izquierdo (2-1) en Pascal Gross (3-1, assist Pröpper) zorgden er met heerlijke schoten van buiten het strafschopgebied voor dat Brighton nu evenveel punten heeft als West Ham: 27.