Drama voor Letschert en Sassuolo tegen veerkrachtig Milan

AC Milan heeft zondag in de Serie A op wonderbaarlijke wijze drie punten gepakt tegen Sassuolo. Torino boekte een nipte overwinning op Fiorentina.

AC Milan - Sassuolo 4-3
Sassuolo leek lang op weg naar de zege op Milan, maar gaf uiteindelijk een riante voorsprong weg. Timo Letschert speelde de hele wedstrijd mee, maar maakte geen grote fouten. De wedstrijd in San Siro kende een flitsende start. Middenvelder Giacomo Bonaventura van Milan kon ondanks de vijf verdedigers om hem heen doorlopen richting het strafschopgebied. Zijn schot in de rechterhoek liet doelman Andrea Consigli kansloos. Bijna direct na de aftrap lag de bal er al aan de andere kant in. Een pass van rechtsback Ignazio Abate kwam door een misverstand achterin terecht bij Matteo Politano. De vleugelaanvaller was de defensie en keeper Gianluigi Donnarumma te slim af en schoof de gelijkmaker binnen.

Vlak na rust leek Sassuolo de wedstrijd pijlsnel in het slot te gooien. Centrale verdediger Francesco Acerbi stond paraat om een voorzet van Lorenzo Pellegrini binnen te tikken. Twee minuten later kreeg Milan het nog moeilijker. Na een combinatie met spits Grégoire Defrel kwam Pellegrini zelf in scoringspositie. De middenvelder kapte en schoot binnen in de lange hoek. Milan kreeg daarna een cadeautje toen M'Baye Niang in het strafschopgebied onnodig werd gevloerd. Carlos Bacca benutte de penalty.

Vijf minuten later zorgde de achttienjarige Manuel Locatelli met een afstandsschot uit een afgeslagen corner voor de gelijkmaker. Het betekende de eerste treffer voor het talent van Milan. De thuisploeg geloofde weer volledig in de winst. Verdediger Gabriel Paletta zorgde met een snoeiharde kopbal uit een voorzet van Niang voor de overwinning van de Milanezen: 4-3. Het is voor het eerst sinds 2004 dat Milan een thuisduel wint ondanks een achterstand van twee doelpunten. Destijds gebeurde dat tegen Inter. Milan heeft nu dertien punten uit zeven duels. Sassuolo zakt naar de twaalfde plaats.

Torino - Fiorentina 2-1
Na de verrassende 3-1 zege op AS Roma van vorige week was Torino zondag te sterk voor Fiorentina, waar Kevin Diks negentig minuten op de bank zat. De club uit Turijn toonde zich effectief. Vleugelspeler Iago Falqué kreeg het na een kwartier op zijn heupen. De Spanjaard trok op snelheid naar binnen en schoot in de lange hoek raak. Hoewel de bezoekers meer balbezit hadden en meer kansen kregen, verdubbelde Torino de marge na een uur spelen. De aansluitingstreffer van invaller Khouma Babacar kreeg geen vervolg. Torino stijgt door de zege naar de achtste plaats in de Serie A. Fiorentina daalt naar plek veertien.

Eerder op de dag had Juventus weinig moeite met Empoli (0-3). Napoli ging met 1-0 onderuit bij Atalanta.