Drama voor HSV compleet, Stuttgart officieus gepromoveerd

Reacties

Hamburger SV heeft zondag een dramatische middag beleefd. De ploeg uit het noorden van Duitsland verspeelde een voorsprong op bezoek bij Heidenheim en kreeg in de extra tijd de winnende treffer om de oren, waardoor directe promotie niet meer haalbaar is. HSV heeft zelfs het behalen van een play-offticket niet meer in eigen hand.

Drama voor HSV compleet, Stuttgart officieus gepromoveerd
© Pro Shots
1. FC Nürnberg
1. FC Nürnberg
0 - 6
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Nummer twee VfB Stuttgart is officieus gepromoveerd naar de Bundesliga. Die ploeg won ruim van 1. FC Nürnberg en heeft een voorsprong van drie punten op de nieuwe nummer drie Heidenheim. Het doelsaldo is echter ver in het voordeel van Stuttgart. Op de 5-1 zege op SV Sandhausen van eerder deze week volgde een nieuwe uithaal van de ploeg. 1. FC Nürnberg was kansloos en kwam al na elf minuten op achterstand via Silas Wamangituka. Dankzij Atakan Karazor en Sasa Kalajdzic stond het bij rust 0-3. In de tweede helft werkte Stuttgart verder aan het doelsaldo via twee goals van Nicolás González en opnieuw Karazor.

Heidenheim
Heidenheim
2 - 1
Hamburger SV
Hamburger SV

HSV kan Stuttgart door de nederlaag niet meer inhalen en moet over een week zelfs hopen op puntenverlies van Heidenheim om er nog met een play-offticket vandoor te kunnen gaan. De ploeg uit Hamburg kwam tegen Heidenheim nog wel op voorsprong via Joel Pohjanpalo. De aanvaller werd in de winter gehuurd van Bayer Leverkusen en maakt een uitstekende indruk op het tweede niveau.

Sinds de hervatting zorgde de Fin al voor zes goals en tegen Heidenheim kwam nummer zeven erbij. Basisklanten Timo Letschert en Rick van Drongelen zagen Pohjanpalo in de tweede helft al na zeventien seconden scoren. Heidenheim had de aftrap, maar verspeelde de bal al snel. De defensie greep vervolgens niet goed in bij een dieptepass van HSV. Pohjanpalo pikte de bal op, sprintte richting doel en rondde af.

HSV hield het echter niet vol tegen Heidenheim. De bezoekers kwamen al goed weg toen een doelpunt van Stefan Schimmer werd afgekeurd nadat de VAR hands had geconstateerd. Na tachtig minuten was Louis Beyer de schlemiel. Hij werkte de bal in eigen doel. Diep in de extra tijd maakte Konstantin Kerschbaumer het drama voor HSV compleet door de 2-1 te maken. Van Drongelen werd geklopt door Schlimmer. Op aangeven van hem schoot Kerschbaumer de bal in de verre hoek en ontketende hij een feest aan Heidenheim-zijde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arminia Bielefeld
34
18
14
2
65-30
+35
68
2
VfB Stuttgart
34
17
7
10
62-41
+21
58
3
Heidenheim
34
15
10
9
45-36
+9
55
4
Hamburger SV
34
14
12
8
62-46
+16
54
5
Darmstadt 98
34
13
13
8
48-43
+5
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Bekijk hier de uitslagen van de overige duels


Bekijk hier al onze video's
Meer Hamburger SV
Meer over Hamburger SV
Meer VfB Stuttgart
Meer over VfB Stuttgart
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.