Drama op tribune overschaduwt zege BVB op Mainz

Reacties

FSV Mainz heeft bij Borussia Dortmund de stunt van tegen Bayern München niet kunnen herhalen. De punten bleven dit keer wel bij de Duitse titelkandidaat (2-0), ook al werd dat vanwege een drama op de tribunes ingetogen gevierd.

Drama op tribune overschaduwt zege BVB op Mainz

Hoewel de uitslag anders deed vermoeden, maakte ook Borussia Dortmund indruk. FSV Mainz was een speelbal voor BVB, dat echter met name kans op kans liet liggen om net zo'n eclantante zege te boeken als Bayern zaterdag deed tegen Werder Bremen.

Tot Shinji Kagawa in de 73ste minuut de hoop van Mainz te niet had gedaan, had alleen Marco Reus van zich doen spreken als doelpuntenmaker. De international brak na een half uur de ban na een fraaie steekpass van Gonzalo Castro.

De overwinning werd echter overschaduwd door een drama op de tribune. Een aanhanger overleed ondanks reanimatie in het stadion na een hartaanval, terwijl een ander met hartklachten naar het ziekenhuis werd vervoerd. De BVB-supporters onthielden zich daarna van de luidruchtige steun. De 2-0 van Kagawa werd dan ook ingetogen gevierd.

Door de overwinning heeft BVB de achterstand op koploper Bayern München weer teruggebracht tot vijf punten. Mainz, dat twee weken geleden Bayern op eigen veld had verrast, is naar de zesde plaats gezakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.