Dozijn aanwinsten Forest compleet: uitgaven richting de 95 miljoen euro

Reacties

Nottingham Forest blijft maar toeslaan op de transfermarkt. De Premier League-promovendus heeft zondag de twaalfde aanwinst van deze zomer gepresenteerd, waardoor de uitgaven inmiddels richting de honderd miljoen euro gaan.

Dozijn aanwinsten Forest compleet: uitgaven richting de 95 miljoen euro
© Pro Shots

Dat Forest er na de langverwachte terugkeer op het hoogste niveau geen gras over laat groeien, was eerder al duidelijk. Zo betaalde het een recordbedrag voor voormalig NEC-aanvaller Taiwo Awoniyi, Liverpool-back Neco Williams was met twintig miljoen euro bijna even duur. In totaal mocht manager Steve Cooper al een heel elftal nieuwe spelers verwelkomen en nu is het dozijn nieuwelingen compleet.

Orel Mangala komt namelijk over van VfB Stuttgart. De Bundesliga-club ontvangt naar verluidt dertien miljoen euro plus vier miljoen aan bonussen en een doorverkooppercentage van tien procent. Voor dat bedrag krijgt Forest de beschikking over een 24-jarige middenvelder die de afgelopen drie jaar een vaste basisspeler was bij Stuttgart. In maart debuteerde Mangala voor België.

Met de komst van Mangala stijgen de uitgaven Forest richting de 95 miljoen euro. Met dat bedrag houdt de voormalig winnaar van de Europa Cup I qua transferuitgaven gelijke tred met een Premier League-grootmacht als Chelsea. Alleen Arsenal, Leeds United, Manchester City en Tottenham Hotspur gaven deze zomer tot nu toe meer uit aan transfersommen voor nieuwe spelers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.