Lingard verrast en tekent 'megacontract' bij Nottingham Forest

Reacties

Jesse Lingard vervolgt zijn loopbaan bij Nottingham Forest. De promovendus maakt donderdagavond officieel melding van de komst van de veelzijdige aanvaller, die een contract voor één seizoen heeft ondertekend. Hij komt transfervrij over van Manchester United.

Lingard verrast en tekent 'megacontract' bij Nottingham Forest
© Pro Shots

De transfer van Lingard is verrassend te noemen. Vorige week werden door The Athletic en ESPN meerdere potentiële bestemmingen opgesomd voor Lingard, maar Nottingham zat daar niet tussen. Woensdag doken pas de eerste geruchten op in de Engelse pers en een dag later mag Lingard zich al speler van de club noemen. Volgens The Guardian gaat hij bijna 200.000 pond per week verdienen, ofwel bijna 235.000 euro. Het komt neer op circa twaalf miljoen euro in een jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 29-jarige Lingard wilde het liefst actief blijven in de Premier League. West Ham United, de club waarvoor hij in de tweede seizoenshelft van 2020/21 uitkwam op huurbasis, zag een rentree wel zitten. Ook Everton toonde recentelijk belangstelling voor de 32-voudig international van Engeland. Het Amerikaanse ESPN meldde donderdag dat Wayne Rooney eraan dacht om Lingard, zijn oude ploeggenoot bij Manchester United, naar DC United te halen. Verder zou een niet nader genoemde Saoedi-Arabische club concreet zijn geweest.

Lingard wilde zo snel mogelijk een besluit nemen over zijn toekomst, zodat hij zoveel mogelijk kan meemaken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De aanvallende middenvelder annex aanvaller sloot zich op zijn zevende aan in de jeugdopleiding van Manchester United. Hij speelde in totaal 232 wedstrijden voor de club en scoorde 35 keer. The Red Devils verhuurden Lingard aan Leicester City, Birmingham City, Brighton & Hove Albion, Derby County en West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.