Dost voelt zich kiplekker in succesformule met 'corona-topscorer'

Het beoogde koningskoppel van Eintracht Frankfurt heeft zich zaterdag in de tweede helft laten gelden. Bas Dost prijst zich gelukkig met zijn flink scorende maatje André Silva.

Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 4
Eintracht Frankfurt

'Zoals we na de rust uit de kleedkamer zijn gekomen spreekt voor zich', zei Dost na de zege op het tiental van Hertha BSC (1-4). De Nederlander tekende in de 51ste minuut voor de gelijkmaker, zijn eerste goal sinds januari. 'Ik heb lang niet gescoord en ben bijzonder blij dat ik het team heb kunnen helpen. André legde de bal super af. Mijn werk is om te scoren en dat heb ik vandaag gedaan.'

André is André Silva. De Portugese aanvaller was zaterdag opvallend genoeg op de bank begonnen. Want sinds zijn succesvolle invalbeurt bij de Bundesliga-herstart was hij uitgegroeid tot een productieve vaste waarde. Tegen Hertha onderstreepte hij dat. Hij luisterde zijn invalbeurt na rust op met een assist én twee goals. Met zijn totaal (6) is hij de meest productieve speler sinds de hervatting van de Bundesliga.

'Ik heb op de bank zitten denken hoe ik het team kon helpen als ik erin zou komen', keek Silva terug. 'Ik kwam erin met mijn power. Ik word steeds beter, mentaal en fysiek. Je doet niet altijd het goede, maar vandaag voelde ik me zeer goed en is het ook goed gelukt.'

De aanwezigheid doet ook Dost goed. 'Het spel van de tweede helft ligt me goed, omdat er veel ballen in het strafschopgebied komen. Dan moeten we er staan en dat hebben we gedaan', zei de Nederlander, die daarmee ook sprak namens zijn aanvalspartner Silva.