Dost viert rentree met goal en assist tijdens extreem late zege

Sporting Lissabon is op bezoek bij CD Tondela aan duur puntenverlies ontsnapt. De ploeg van Bas Dost, die zijn rentree maakte in Estádio João Cardoso, won in extremis: 1-2.

Vanwege een ribblessure ontbrak Dost tijdens de laatste vier wedstrijden van Sporting, maar op bezoek bij Tondela begon de oud-speler van onder meer FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen weer in de basis. Desondanks was het de thuisclub die na twaalf minuten op voorsprong kwam via Miguel Cardoso. Dost trok de stand een klein kwartier later echter al gelijk met zijn 26ste treffer van het seizoen: hij kopte een voorzet van de linkerflank van dichtbij tegen de touwen.

Nadat Jérémy Mathieu in de 59ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg en de bezoekers dus met tien man verder moesten, leek Sporting genoegen te moeten nemen met slechts een punt. In de achtste minuut van de extra speeltijd kwamen de bezoekers echter toch nog op 1-2. Na goed doorkoppen van Dost maakte Sebastián Coates van dichtbij het winnende doelpunt, waardoor nummer drie Sporting Lissabon het gat met koploper FC Porto verkleinde naar twee punten.