Sporting heeft Dost niet nodig in Kazachse vrieskou

Reacties

Sporting Lissabon is het Europa League-avontuur begonnen met een ruime overwinning. In Kazachstan was Bas Dost niet nodig om Astana op eigen veld te verslaan (1-3).

Sporting heeft Dost niet nodig in Kazachse vrieskou

Sporting-coach Jorge Jesus gaf voor het Europa League-duel aan dat de prioriteiten bij de competities in eigen land liggen. De trainer wilde het Europese avontuur niet helemaal laten lopen, maar de opvatting van Jesus verklaarde wel waarom Dost in Astana niet in actie kwam. De trainer wilde geen risico nemen met de goalgetter die nog op de weg terug is van een ribblessure.

Ook zonder de Oranje-international was Sporting bij machte een vliegende start te maken in de Europa League. De Portugezen, die dankzij een derde plaats in de groepsfase van de Champions League Europees overwinterden, kwamen in de zevende minuut nog op achterstand door een fraaie treffer van Marin Tomasov.

In het koude Kazachstan – met temperaturen van -17 graden Celsius – stelde Sporting na rust orde op zaken. Doelpunten van Bruno Fernandes, Gelson Martins en Seydou Doumbia zorgden voor een goede uitgangspositie op weg naar de laatste zestien in de Europa League. Volgende week is de return in Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.