Ploeterend Sporting kijkt uit naar rentree onmisbare Dost

Reacties

Bij Sporting Lissabon kijken ze reikhalzend uit naar de rentree van Bas Dost. Sinds de Oranje-international niet meer is dan een toeschouwer, lijdt de Portugese topclub.

Ploeterend Sporting kijkt uit naar rentree onmisbare Dost

Dost reeg de doelpunten dit seizoen aaneen, totdat een ribblessure die scoringsdrift tot stilstand bracht. In 2018 was de spits goed voor acht treffers in acht wedstrijden. Het leverde Sporting onder meer de Portugese Taça da Liga op, maar de klad is erin gekomen wat resultaten betreft. Na de pijnlijke competitienederlaag bij Estoril (2-0) gingen De Leeuwen woensdag in de strijd om de Portugese beker met 1-0 onderuit tegen rivaal FC Porto. Let wel: tot deze twee verliesbeurten had Sporting sinds 13 mei 2017 geen duel meer verloren, in welke Portugese competitie dan ook.

Niet geheel toevallig ontbrak Dost in die twee wedstrijden door zijn ribblessure, die hij opliep tegen Vítoria Guimarães. Trainer Jorge Jesus erkende woensdag dat zijn ploeg worstelt met de absentie van de Oranje-international, die als eindpunt fungeert van het aanvalsspel van Sporting. 'We missen onze topscorer: dat heeft wel invloed op ons aanvalsspel', zei de coach na het verlies tegen Porto. 'Het is niet makkelijk een nieuwe spits te vinden die zoveel scoort als Bas. We proberen het met Seydou Doumbia en ook met Montero. Als zij ook maar een béétje gaan scoren zoals Dost, dan zijn we al gelukkig.'

Het draait bij Sporting overigens niet alleen om de absentie van Dost. Ook het ontbreken van Gelson Martins speelt een rol. 'Ze zijn de twee spelers met de grootste impact op ons aanvalsspel. Ze zijn bepalend, als je kijkt naar de statistieken. Ze vormen vijftig procent van ons aanvalsspel', aldus Jesus, die hoopt snel weer te kunnen beschikken over zijn twee belangrijke aanvalskrachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.