Dost viert langverwachte rentree bij Sporting in stijl

Bas Dost heeft zijn rentree in de basis bij Sporting Portugal zondagavond gevierd met een doelpunt. De Nederlander gaf met zijn treffer de aanzet voor een comeback van de Portugese topclub.

Santa Clara
Santa Clara
1 - 2
Sporting Lissabon

Op bezoek bij promovendus Santa Clara was Sporting namelijk verrassend op achterstand gekomen. Zé Manuel zette de dit seizoen sterk presterende thuisploeg na 32 minuten op 1-0. Pas in de tweede helft kwam het antwoord van Sporting. Dost schoot een strafschop binnen en gaf daarmee het startschot van de comeback van de bezoekers.

Voor Dost was het een fraaie opsteker na maandenlang blessureleed. Sinds half augustus stond de Nederlander aan de kant met een hamstringkwetsuur en dus was het ook pas zijn derde competitietreffer van dit seizoen. Afgelopen week maakte de spits zijn rentree met een korte invalbeurt, maar zondag toonde Dost aan weer helemaal terug te zijn. Hij speelde de volledige wedstrijd mee.

In de 64ste minuut ging het weer mis bij Santa Clara. Patrick de Oliveira Vieira pakte een directe rode kaart en zag vanuit de catacomben dat zijn ploeg de wedstrijd met tien man uit handen gaf. Marco Acuña maakte een kwartier voor tijd namelijk het beslissende doelpunt: 1-2.

Sporting, dat deze week trainer José Peseiro ontsloeg, neemt door de zege de tweede plaats in de Primeira Liga weer over van Sporting Braga. Ondertussen zijn de Portugezen nog steeds op zoek naar een opvolger van Peseiro. De naam Leonid Slutsky werd genoemd, maar zowel Vitesse als de Rus zelf ontkenden dat daar sprake van is.