Dost verkiest Sporting Lissabon boven Engels avontuur

Reacties

Bas Dost vervolgt zijn loopbaan bij Sporting Lissabon, zo heeft de Portugese club zondagmiddag bevestigd. De Nederlandse spits komt over van VfL Wolfsburg en tekent voor vier seizoenen.

Dost verkiest Sporting Lissabon boven Engels avontuur

De transfer van de Oranje-international komt niet uit de lucht vallen. Dost bevestigde zaterdag na de wedstrijd tegen FC Augsburg al dat hij op het punt stond de overstap naar Portugal te maken. 'Ik ga ervan uit dat het rond gaat komen', zei de 27-jarige spits tegen Kicker.

Dost verkiest Sporting boven verschillende Engelse clubs, zo laat hij weten op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. 'Het klopt, er was belangstelling uit Engeland, maar bij Sporting had ik direct een goed gevoel. Ricky van Wolfswinkel (tussen 2011 en 2013 actief bij Sporting, red.) vertelde me over de club en de fantastische sfeer in het stadion. Van de huidige selectie ken ik Bryan Ruiz en Douglas goed vanwege hun verleden bij FC Twente.'

De komst van Mario Gómez naar Wolfsburg is voor Dost de aanleiding voor zijn vertrek. Bij Sporting, waar ook Luc Castaignos in beeld is, treft Dost met Marvin Zeegelaar een landgenoot. Geheel volgens Zuid-Europees gebruik is er ook een vaste afkoopsom in het contract van Dost opgenomen. De nummer 9 mag voor zestig miljoen euro vertrekken.

Aanvaller Islam Slimani lijkt de nummer twee van het voorbije seizoen in de Portugese competitie te gaan verlaten. Volgens Engelse media vertrekt de goalgetter hoogstwaarschijnlijk naar Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.