Dost solliciteert bij Koeman met goal en prachtige assist

Reacties

Sporting Lissabon heeft zondagavond gewonnen van subtopper Rio Ave: 2-0. Bas Dost was met een hoogstandje vormgever van de openingstreffer.

Dost solliciteert bij Koeman met goal en prachtige assist

Afgelopen maandag bewees Dost al zijn waarde met twee doelpunten tegen Chaves. Donderdag was de Nederlander minder gelukkig bij het Europa League-duel met Viktoria Plzen. Tot zijn eigen frustratie miste hij een strafschop, maar gelukkig voor de lange spits wist Sporting zich via een verlenging toch te plaatsen voor de kwartfinale.

Trainer Jorge Jesus had ook zondagavond tegen Rio Ave weer een basisplaats voor Dost en dat vertrouwen beloonde hij in de 24ste minuut. Bruno Fernandes gaf de bal laag voor en in plaats van zelf te schieten legde de Nederlander de bal leep met zijn hak terug op Gelson Martins. De Portugees kon vervolgens vrij uithalen en deed dat met succes: 1-0.

In het restant van de wedstrijd kwam Dost niet veel in het spel voor, maar vijf minuten voor tijd sloeg hij toch weer uit het niets toe. Deze keer kwam de voorzet van Gelson Martins en pakte Dost het cadeautje uit: 2-0. Het was de 23ste treffer van de Oranje-international in 23 competitieoptredens.

Met een assist en een doelpunt achter zijn naam meldt Dost zich maandag met een goed gevoel bij Oranje, waar hij een nieuwe start hoopt te maken onder nieuwe bondscoach Ronald Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.