Dost (nog) niet de dodelijke spits: 'Dat zit me dwars'

Reacties

Bij Eintracht Frankfurt is Bas Dost nog zoekende naar zijn echte vorm. Zijn jeugd is in de ogen van de spits een van de verklaringen.

Dost (nog) niet de dodelijke spits: 'Dat zit me dwars'

In het Europa League-duel met Arsenal (0-3 nederlaag) maakte Dost donderdag zijn basisdebuut bij Eintracht Frankfurt. Maar een hele wedstrijd is nog te veel gevraagd voor de spits, die afgelopen zomer van Sporting Portugal kwam.

De wissel na ruim een uur kwam niet onverwacht. 'Ik wist dat ik zo'n zestig minuten zou spelen', vertelde Dost na afloop tegen Kicker. 'Het is lang geleden dat ik aan de aftrap ben gekomen.' De spits stond immers meer dan een half jaar geleden voor het laatst in de basis, op 15 maart tegen Santa Clara om precies te zijn.

De spits had ook een andere verklaring voor het (nog) ontbreken van de noodzakelijke inhoud. 'Ik heb in mijn jeugd weinig loopoefeningen gedaan. Daarom duurt het wat langer. Want in Duitsland heb je uithoudingsvermogen nodig.'

Los van de conditie mist Dost naar eigen zeggen ook 'de scherpte voor het doel'. Zijn gemiste kopkans in de 37ste minuut was daarvoor een voorbeeld. 'Die moet op het doel, ik kan beter. In het strafschopgebied ben ik normaal gesproken dodelijk. Op dit moment ben ik dat nog niet en dat zit me dwars. Maar het gaat allemaal nog komen.'

Spelersprofiel

Dost


Geboortedatum:
31 mei 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Deventer
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,96 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
NEC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.