Dost moe maar voldaan na rentree: 'Ongelooflijk'

Bas Dost heeft maandag bij zijn rentree voor Sporting Lissabon direct tot het uiterste moeten gaan. De spits kijkt met vertrouwen vooruit naar de Portugese kraker tegen FC Porto.

'Het was ongelooflijk. Ik heb twee weken niet kunnen trainen', zei Dost na zijn comeback tegen Tondela (1-2 zege) op de clubwebsite. 'In de tweede helft was ik erg moe.' Met een treffer en een assist toonde de Oranje-international zich direct zeer belangrijk voor Sporting Lissabon.

Dost moest net als Sporting diep gaan om de drie punten pakken. Pas diep in blessuretijd viel de winnende treffer van Sebastián Coates, die scoorde na doorkoppen van de Oranje-international. 'Dat doelpunt in de laatste minuut was ongelooflijk. Ik ben erg trots op het team dat tot het laatste moment heeft gestreden. Nu krijgen we Astana, Moreirense en een geweldige wedstrijd tegen FC Porto. We gaan hen verslaan.'

De Portugese topper staat op het programma voor vrijdag 2 maart. Het verschil tussen de twee topclubs bedraagt twee punten, waarbij Porto wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Voor de kraker in Porto speelt Sporting op eigen veld in de Europa League tegen Astana (donderdag) en in de Primeira Liga tegen Moreirense (maandag).