Dost geeft Keizer perfect welkomstcadeau bij Sporting Portugal

Bas Dost heeft Sporting Portugal zondagavond aan een nieuwe overwinning geholpen. De Nederlander scoorde twee keer in de competitiewedstrijd tegen Chaves. Marcel Keizer kan daardoor met een goed gevoel beginnen aan zijn job als hoofdtrainer van de Portugese topclub.

Sporting Lissabon
2 - 1
Chaves
Chaves

Vorige week maakte Dost al zijn rentree in de basis na maandenlang blessureleed. Dat de 29-jarige Nederlander weer helemaal terug was bewees hij toen al met een doelpunt. In de Europa League moest hij het tegen Arsenal echter doen met een invalbeurt van 21 minuten. Zondag stond hij tegen Chaves wel weer aan de aftrap, en met succes.

In de 23ste minuut zette de boomlange spits zijn hoofd tegen een voorzet van Jorge Acuña. De bal viel via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. Sporting, waar ook Nemanja Gudelj in de basis stond, had zijn zaakjes zo snel op orde en de zege leek helemaal binnen toen de bezoekers twintig minuten voor tijd met tien man kwamen te staan. Bruno Gallo kreeg direct rood.

In de 81ste minuut maakte Chaves toch nog gelijk via Niltinho, maar opnieuw was Dost de reddende engel. Hij benutte een strafschop en schonk zijn ploeg op die manier alsnog de drie punten: 2-1. Het was alweer de vijfde treffer voor Dost in vijf Primeira Liga-duels. In totaal staat hij op 66 doelpunten in 66 wedstrijden in de Portugese competitie.

Sporting stijgt door de zege op Chaves naar de tweede plaats. Sporting Braga ging zaterdag namelijk onderuit in de topper tegen FC Porto. Keizer kan tijdens de interlandperiode de tijd nemen om goed te beginnen aan zijn nieuwe uitdaging in Lissabon. De eerstvolgende wedstrijd is op 24 november een uitduel met tweedeklasser Lusitano FCV in het bekertoernooi.