Zware blessure Welbeck overschaduwt Europees feestje Arsenal

Reacties

Arsenal is na vier groepswedstrijden in de Europa League zeker van overwintering. The Gunners speelden donderdag doelpuntloos gelijk tegen Sporting Portugal in het Emirates Stadium. Arsenal eindigt nu sowieso bij de eerste twee: Sporting moet met Vorskla Poltava en Qarabag uitmaken wie er meegaat. Domper op de Europese doortocht was het van Danny Welbeck in de eerste helft. De spits lijkt zich zwaar te hebben geblesseerd.

Zware blessure Welbeck overschaduwt Europees feestje Arsenal
Arsenal
Arsenal
0 - 0
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

In Sporting trof Arsenal donderdag een willoze opponent, die zich niet overmatig inspande. De club uit Lissabon werd gecoacht door Tiago Fernandes, die zijn plek gaat afstaan aan Marcel Keizer. Arsenal won de eerste drie groepsduels en wist dat het met een nieuwe overwinning zeker zou zijn van de knock-outfase.

Trainer Unai Emery voerde flink wat wijzigingen door ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Liverpool en ruimde plek in voor zeven nieuwe namen. Eén van die nieuwe namen was Welbeck, die al vroeg gezocht werd door Henrikh Mkhitaryan. Sebastián Coates stak er echter een voet tussen en verijdelde daarmee de kans. De verdediger haalde even later een bal van de doellijn. Halverwege de eerste helft deed zich een incident voor dat een schaduw wierp over de rest van de wedstrijd.

Welbeck sprong op bij een voorzet van Stephan Lichtsteiner vanaf de rechterflank en kopte, maar kwam vervolgens ongelukkig neer en blesseerde zich daarbij ernstig aan zijn been. Het spel lag minutenlang stil en de medische staf droeg Welbeck, die mogelijk zijn enkel heeft gebroken, uiteindelijk per brancard van het veld. Arsenal was even aangeslagen na Welbecks aftocht. Het laatste wapenfeit van de Engelsen voor rust was een schot van Lichtsteiner dat naast ging. Emery zag hoe zijn team na rust iets aanvallender voor de dag kwam: Pierre-Emerick Aubameyang, ingevallen voor Welbeck, schoot vroeg tegen de lat.

Met nog ruim twintig minuten voor de boeg betrad Dost het veld: de Nederlandse spits speelde dit seizoen nog weinig door een hamstringblessure. Met Dost erbij lukte het Os Leões echter ook niet om een vuist te maken in Londen. Behoudens een schot van Diaby werd de club uit Lissabon nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Petr Cech. Achterin kwam het in de slotfase nog wel in de problemen toen Jérémy Mathieu aan de noodrem trok, nadat Aubameyang hem te snel af was. De Franse verdediger kon met rood van het veld, maar uit de vrije trap die volgde kwam geen doelpunt voort.

Arsenal blijft aan kop en heeft nu tien punten, gevolgd door Sporting met zeven. Daarachter komen Vorskla en Qarabag, met ieder drie punten. Zij kunnen Arsenal niet meer inhalen en strijden maximaal voor plaats twee. 

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
1
0
12-2
+10
16
2
Sporting Lissabon
6
4
1
1
13-3
+10
13
3
Vorskla Poltava
6
1
0
5
4-13
-9
3
4
Qarabağ
6
1
0
5
2-13
-11
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.