Dost baalt van schorsing: 'Een domme actie'

Bas Dost toonde zich donderdagavond na de 2-0 nederlaag bij Atlético Madrid in meerdere opzichten zelfkritisch. De aanvalsleider van Sporting Lissabon vindt bijvoorbeeld dat hij zijn gele kaart, die hem een schorsing voor de return in de kwartfinale van het Europa League-toernooi opleverde, volledig aan zichzelf te wijten heeft.

'Het is heel vervelend dat ik geschorst ben, het was een typische tackle van een aanvaller', vertelde Dost na afloop in gesprek met FOX Sports. 'Een domme actie. Ik had ook even niet in mijn hoofd zitten dat ik geschorst zou zijn bij een gele kaart.'

Als gevolg van defensieve fouten incasseerde Sporting Lissabon al voor rust de treffers die tot de eindstand zouden leiden. De 1-0 van Koke lag er al binnen de minuut in. 'We beginnen natuurlijk niet goed, maar je moet weer door. Ik denk wel dat we uitstekend hebben gespeeld. Maar op dit niveau… als zij een kansje krijgen, is het gewoon raak.'

Dost weigerde zijn verdediging af te vallen. 'Ik moet naar mezelf kijken, voorin staan we op de nul. Dat is niet goed, ik mis een beetje scherpte. Dat komt wel weer, het is alleen vervelend dat het nu niet aanwezig is. Het gaat om een beetje gevoel, het geloof in momenten.' Dost vindt dat hij de laatste wedstrijden minder goed anticipeert. 'Dat we bijvoorbeeld een vrije trap krijgen en ik ergens heen wil lopen, maar het toch niet doe en de bal daar vervolgens wél belandt.'

Zondag al krijgt Dost de kans op revanche, wanneer Sporting Lissabon in eigen huis aantreedt tegen Paços Ferreira. Met 23 goals bezet de Oranje-international de tweede plaats op de topscorerslijst in de Portugese competitie.

Samenvatting: Atlético Madrid - Sporting Lissabon