Dost en Sporting komen horrorstart bij Atleti niet te boven

Reacties

Atlético Madrid heeft donderdagavond in eigen huis een belangrijke stap gezet richting de halve finale van de Europa League. Sporting Lissabon werd in Madrid verslagen: 2-0. Voor Bas Dost werd het een vervelende avond.

Dost en Sporting komen horrorstart bij Atleti niet te boven

Dat trainer Diego Simeone de Europa League serieus neemt, bleek wel uit zijn basisopstelling tegen Sporting. De Spaanse club trad in eigen huis op oorlogssterkte aan tegen de formatie van onder anderen Dost en Bryan Ruiz. Met het gouden duo Antoine Griezmann - Diego Costa voorin en daarachter Ángel Correa, Gabi, Saúl en Koke op het middenveld kende Atlético een bliksemstart. Al na 22 seconden lag de bal in het net. Sporting was achterin slordig, waardoor Diego Costa in balbezit kon komen. De spits fungeerde als aangever, hij bracht Koke in stelling: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na de openingstreffer kon de 2-0 al vallen, maar een harde kopbal van Diego Godín werd gepareerd door doelman Rui Patrício. Sporting kwam na de slechte start beter in de wedstrijd en wist ook Dost in stelling te brengen. De Nederlander werd in het eerste kwartier tweemaal gevaarlijk, maar kon Jan Oblak niet in verlegenheid brengen. Dit lukte Gelson Martins na ruim een half uur wel bijna, maar de Sloveense goalie kwam in de één op één als winnaar uit de strijd.

Sporting leek de rust te halen met een behapbare 1-0 achterstand, maar schoot zichzelf vijf minuten voor rust opnieuw in de voet. Verdediger Jérémy Mathieu blunderde met zijn aanname, schonk Griezmann de bal, en zag de Fransman vervolgens rustig blijven voor het doel: 2-0. In de tweede helft bleef Sporting ontzettend slordig, maar in de openingsfase van het tweede bedrijf bleef de Portugezen erger leed bespaard.

Twintig minuten voor tijd kreeg de uitclub wel een klap te verwerken. Dost kreeg geel na een charge op Lucas Hernández, waardoor de aanvalsleider van Sporting voor de volgende wedstrijd geschorst is. Dost maakte dit seizoen al dertig doelpunten in het shirt van Sporting, maar zal volgende week tijdens de return toe moeten kijken.

Deze wedstrijd lijkt na het duel in Estadio Wanda Metropolitano slechts een formaliteit. Er werd niet meer gescoord door de teams en het was Atlético dat ook in de slotfase de touwtjes stevig in handen hield. Sporting moet volgende week zonder topscorer Dost minimaal twee keer scoren om uitzicht te houden op de halve finale.

Samenvatting: Atlético Madrid maatje te groot voor Dost en Sporting
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.