Dost aangeslagen: 'Die bal gaat er in geen duizend jaar in'

Reacties

Bas Dost vond de nederlaag van FC Utrecht tegen FC Emmen (3-2) moeilijk te verkroppen. De spits van Utrecht, die zelf tot scoren kwam tegen zijn oude club, moest na afloop erkennen dat Emmen de overwinning verdiende. Het spel van Utrecht was 'zwaar frustrerend', gaf Dost aan in gesprek met ESPN.

Dost aangeslagen: 'Die bal gaat er in geen duizend jaar in'
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
3 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Hij stelde dat Emmen 'de hele wedstrijd' de betere partij was. 'We hebben verdiend verloren. Dat is het meest frustrerende', zei Dost. Toch merkte hij dat Utrecht in het begin nog wel 'gevaarlijke situaties' creëerde en zichzelf ook beloonde. 'Je komt op een 1-2 voorsprong en dan verwacht je dat we een keer gaan voetballen. Maar het lukte gewoon niet. We verloren de bal veel te snel. Dat deed Emmen veel beter.'

'Zij behouden de bal en verplaatsen het spel, waarna je erachteraan moet. Dat is vermoeiend. Voorin loop je je het apezuur', blikte Dost terug. 'Dan heb je eindelijk de bal en hoop je te gaan voetballen, maar dat gebeurt niet. Het is frustrerend. Dit zijn voor een voetballer momenten die zwaar frustrerend zijn.' De wijze waarop Emmen de wedstrijd besliste, noemde Dost 'typerend'. Een schot van Jari Vlak werd door Nick Viergever van richting veranderd.

Het doelpunt van Jari Vlak is te zien vanaf minuut 1:12.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij schiet van afstand, die bal gaat er in geen duizend jaar in. Maar de bal wordt aangeraakt en gaat er perfect in. Dat is precies zo'n goal die bij deze wedstrijd hoort', verzuchtte Dost. 'Uiteindelijk heeft Emmen het dik verdiend.' Dat Utrecht er tweemaal in slaagde uit een corner te scoren, deed Dost wel goed. 'Ja, daar hebben we op getraind. Het waren geweldige ballen van Can (Bozdogan, red.), die er een curve in gooit. Het is mooi dat het lukt, maar voetbal draait niet alleen om corners. Wij kunnen nog veel meer. We zijn niet alleen een hoekschoppenteam.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.