Veerkrachtig Emmen ontneemt Dost een heldenrol op het oude nest

FC Emmen heeft ten koste van FC Utrecht de eerste overwinning van het nieuwe seizoen geboekt. Het team van trainer Dick Lukkien kwam tot tweemaal toe op achterstand, maar won met 3-2. Daardoor heeft de promovendus vier punten verzameld, terwijl Utrecht blijft steken op twee.

FC Emmen
FC Emmen
3 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Het was een bijzondere wedstrijd voor Bas Dost, die terugkeerde bij de club waarvoor hij debuteerde in het betaald voetbal. De spits deed zijn oude club in de 34ste minuut pijn: na een corner van basisdebutant Can Bozdogan kwam Dost bij de eerste paal laag naar de grond, om vervolgens binnen te koppen. Hij zorgde daarmee voor de 1-2. Opvallend genoeg vertoonde zijn doelpunt een grote gelijkenis met de eerdere twee goals, die ook uit hoekschoppen vielen.

In de tiende minuut opende Anastasios Douvikas de score voor Utrecht. Hij kopte de bal van dichtbij tegen de touwen; de hoekschop was ook toen van Bozdogan. Emmen kwam langszij toen een lage corner van Mark Diemers, ook een basisdebutant, terechtkwam bij Ole Romeny. De spits liep weg van de Utrechtse defensie en schoot hoog binnen. Kort daarvoor miste Romeny nog een goede mogelijkheid om te scoren: hij stuitte op doelman Vasilios Barkas.

Na de rust kantelde Emmen de wedstrijd. Het werd 2-2 na een klein uur spelen: Lucas Bernadou gaf de bal aan de linkerflank mee aan Jeff Hardeveld, wiens schot werd gepakt door Barkas. In de rebound was het voor Rui Mendes een koud kunstje om af te werken. Emmen maakte de meeste aanspraak op het winnende doelpunt en dat viel op fortuinlijke wijze. Een afstandsschot van Jari Vlak werd van richting veranderd door Nick Viergever, waardoor Barkas op het verkeerde been stond: 3-2. In de blessuretijd stuitte Dost met een volley nog op Eric Oelschlägel, waardoor de punten in Emmen bleven.